30
Mayıs
2024
Perşembe
NAZİLLİ - AYDIN

Nazilli'de ikinci prim affı toplantısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, Nazilli’deki Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri SGK’nın yeniden yapılanması konusunda bilgilendirildi. Nazilli Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda yapılan toplantıya SGK Aydın İl Müdürü Saffet Dinç, Nazilli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güntay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Eker, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ali Ertürk ve vatandaşlar katıldı.


SGK’na borcu olan işveren, isteğe bağlı sigortalılar, topluluk sigortasına tabi olanlar ve Bağ-Kur sigortalılarının geçmiş dönem borçlarının yapılandırılması için hazırlanan af düzenlemesi hakkında bilgiler veren SGK İl Müdürü Saffet Dinç, ''Borçlu olan mükelleflerimiz için ‘'Kimse borçlu kalmasın diye, bembeyaz bir sayfa açtık’ sloganı ile ihya programı başlattık. Mükelleflerimiz borçları için bu yapılandırma ve taksitlendirme imkanını mutlaka değerlendirsinler. Peşin ödemelerde yüzde 85, 12 ay taksitlendirmelerde yüzde 55 ve 24 ay taksitlendirmelerde yüzde 30 faiz ve ceza indirimi yapacağız. Ayrıca 24 aylık taksitlendirmelerde faiz uygulaması da yapılmayacak. Geçmiş yıllardaki borç ödeme planlarına dâhil olup ödemesini tamamlayamayanlar da bu fırsattan yararlanabilecek. İşverenlerin birden fazla tescilli işyeri bulunması halinde, bağlı oldukları müdürlüklere ayrı ayrı başvurmaları gerekmektedir. Kapsama giren borçlar, peşin veya yirmi dört aya kadar eşit taksitle ödenebilecek” dedi.
Başvuru tarihini takip eden bir ay içinde borç aslının, gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 15’i ile birlikte ödenmesi halinde, bakiye gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 85’i terkin edileceğini açıklayan Dinç, “Borçların 12 aya kadar taksitle ödenmesi seçeneğinde, gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 55’i terkin edilirken, 24 aya kadar taksitle ödenmesi seçeneğinde ise yüzde 30’u terkin edilecek. Taksitli ödemelerde vade farkı alınmazken teminat aranmayacak. Mevcut hacizler, ödemeler nispetinde, bankalar ve ihale makamları nezrindeki hacizler ise ilk ödemeden sonra kaldırılacaktır” diye konuştu.
(AS-MB-İK)
30.06.2008 16:51 TSİ

..
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 18:20:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?