31
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

Nazilli'de satranç turnuvası

Nazilli'de düzenlenen satranç turnuvası sona erdi. Nazilli Lisesinde gün boyu süren zorlu turnuva sonunda ilk üç dereceleri alan öğrenciler, Kaymakamlık makamında ödüllerini aldı. Ödül törenine AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk de katıldı. 

Nazilli Lisesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Satranç Turnuvası Minikler, Küçükler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere dört kategoride yapıldı. Eleme usulü yapılan turnuva boyunca zihinlerini zorlayan öğrencilerin en büyük desteği öğretmenleri ve velileri oldu. 

Aydın çapında gerçekleştirilen turnuva sonunda Miniklerde Uğurcan Özaydın 1., Doğasu Bülbül 2. ve Esin Duman 3. oldu. Küçüklerde M. Barış Lekesiz 1., İlhan Bozcan 2, ve onur Koç 3. oldu. Yıldızlarda Melik Fırat İkis 1., Olcay Ayas 2. ve Görkem Taşkıran 3. oldu. Gençler Kategorisinde ise Nazilli Lisesinden Mehmet Güldağ 1., Adnan Menderes Üniversitesi Öğrencisi Burak Biçer 2. ve Aydın Lisesinden Halil Güz 3. oldu. Aydın Satranç Federasyonu İl Başkan yardımcısı ve Nazilli, Kuyucak, Buharkent ilçe temsilcisi Ali Duman turnuva hakkında törene katılanlara bilgi verdi. Dereceye giren öğrencilere AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk başta olmak üzere Kaymakam Caner Yıldız, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan ödüllerini ve başarı belgelerini verdiler. Öğrencilere birer de satranç takımı hediye edildi. 

Öğrencileri tek tek kutlayan Kaymakam Yıldız "Başarılarınızın burada sınırlı kalmasını istemiyorum. Satranç, ülkemizde hızlı gelişen bir spor dalı. Beyni iyi çalıştıran ve zekayı artıran bu spor dalı ile her bireyimiz mutlaka uğraşmalı. Kaymakamlık olarak bu sporun okullarımızda gelişmesi için gereken her türlü destek verilmektedir. Sizleri ve turnuvayı organize eden başta Nazilli Lisesi Müdürümüz Ali Yavaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 18:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?