16
Mayıs
2024
Perşembe
NAZİLLİ - AYDIN

Nazilli'de tiyatro günleri

Aydın Nazilli İlçesinde Türk Eğitim Sen tarafından tiyatro günleri düzenlendi. sahnelenen tiyatro oyunları büyük ilgi görürken, oyuncularda izleyenlerden büyük alkış aldı. 

Nazilli Belediyesi Tiyatro sahnelenen tiyatro oyunlarına MHP Nazilli İlçe Başkanı Rafet Şentürk, Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Kaya, Nazilli Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Haluk Alıcık, Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, Türk-Eğitim Sen Nazilli Temsilcisi Başkanı Mücahit Doğan öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. 

Tiyatro günlerinde ilk olarak Mümtaz Karaöz'ün yönettiği ve 25 yılını dolduran Ankara Kültür Tiyatrosu Oyuncularının sergilediği "Mutluluklar ülkesi" isimli oyun, küçük öğrenciler kadar öğretmenlerini de kahkahaya boğdu. Ülkesini çok seven fakat lüks düşkünü ve saf tavırları nedeniyle kötü vezirinin oyuncağı haline gelen kraliçenin başından geçenler mizah ve drama şeklinde perdeye uyarlandı.
Gece sergilenen tiyatro oyununda ise "Suç kimde?" isimli oyunda emekli bir öğretmenin hayatını konu alan ve aile içi maddi ve manevi konular nedeniyle parçalanan bir aileyi ele alan oyunda yine mizah ve drama işlendi. 

Salonun tamamen dolu olduğu gecede, izleyenler unutulmaz bir gün geçirdiklerini söylediler. 

Tiyatro günleriyle ilgili bilgi veren Türk-Eğitim Sen Nazilli Temsilcisi Mücahit Doğan, "Sendika üyelerimiz için getirtmiş olduğumuz tiyatronun yanı sıra öğrencilerimiz içinde bir oyun getirdik. Katılımın fazla olması hepimizi sevindirdi. Türk,Eğitim Sen üyelerimizle birlikte daha birçok kültür etkinliğini Nazilli'mizde gerçekleştirmek istiyoruz ve bu yöndeki çalışmalarımız hızla devam ediyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 13:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?