20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Nazilli'de 'Tüketici Hakları' konferansı

Nazilli Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen "Tüketici Hakları" konferansında, köy muhtarlarına tüketici hakları anlatıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü Aydın İl Temsilcisi Murat Demirtaş, öncelikle tüketicilerin yaptıkları alışverişlerde, miktarı ne olursa olsun, mutlaka fiş ya da fatura almaları gerektiğini söyledi. Bunun tüketicinin haklarına sahip çıkmasının ilk adamı olduğunu kaydeden Demirtaş, "Tüketiciyi yanıltan bir nokta da malların garanti belgesidir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, garanti belgesinin üzerinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onayı olmasıdır. 14 Haziran 2003 tarihi itibariyle 1 yıllık garanti süresi iki yıla, ayıplı mallarda ise iade süresi 15 günden 30 güne çıkarıldı" dedi.
Demirtaş, köy muhtarlarını kapıdan satışlar konusunda bilgilendirmek ve uyarmak için konferansa davet ettiklerini de ifade ederek, "Kapıdan satışlarda, firmaların kapıdan satış belgelerinin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onaylı olması gerekiyor. Bakanlıklardan onay almayan fakat köylülerin hangi zamanda ürün kaldırdıklarını çok iyi araştıran firmalar satış için köylerinize gelebilir. Bu sebeple daha dikkatli olmaları ve muhakkat köyünüze gelen kapıdan satış elemanlarının yetki belgelerinin onaylı olup olmadığına bakarak, kimlik bilgilerini alarak satış yapmalarına izin verebilirsiniz" diye konuştu. Demirtaş, bu konuda uyum göstermeyen satış elemanlarının polis ya da jandarmaya bildirilmesini istedi.
ŞANSER UÇAR - AYDIN (İHA)
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2004 Pazartesi 19:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?