16
Mayıs
2024
Perşembe
NAZİLLİ - AYDIN

Nazilli'de yangın

Aydın'ın Nazilli İlçesine bağlı Aslanlı kasabası yakınlarında bir çiftçinin bahçesini temizlemek üzere yaktığı ateş faciaya neden oldu. Aşırı sıcak ve düşük nemle birlikte sarp arazide büyüyen yangında 30 hektar alan yandı.

Sailer köyünde ikamet eden N.Ü., bahçesini temizlemek için ateş yaktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve çevre belediyelerin itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın sırasında etkili olan rüzgar nedeniyle çevreye sıçrayan kıvılcımlar yangını 6 noktaya dağıttı. Yangına Aydın, Nazilli, Kuyucak, Bozdoğan, Karacasu, Buharkent, Sultanhisar belediyelerine ait itfaiyelerden destek geldi. 12 yangın söndürme ekibi ve arazözlerin katıldığı çalışmalara, Nazilli Belediyesi ve değişik kamu kuruluşlarına ait iş makineleri destek verdi. Arazinin engebeli ve havanın karanlık olması nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandı. Gece olduğu için havadan da müdahale edilemeyince söndürme çalışmalarına arazöz ve iş makineleri ile devam edildi. Yangında çoğu incir ve zeytin bahçeleri olmak üzere tarım arazilerinden oluşan ve bir miktarda ormanlık alanın zarar gördüğü yangında 30 hektar alan tamamen yandı.

Söndürme çalışmalarını takip eden Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Aslanlı beldesinin üst kısmında bulunan ziraat arazisinde dün akşam saat 19:30 sıralarında yangın çıktığını, yangını çıkaranlar hakkında gerekli yasal işlem yapılacağını söyledi.

Yangın söndürme çalışmalarına Nazilli ve Kuyucak İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerlerle birlikte Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Nazilli Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Kadir Ayhan ile birlikte değişik kurumların amirleri de katıldı.

Yanan alanda soğutma çalışmaları devam ediyor. Gözaltına alınan N.Ü'nün sorgusu sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2007 Cuma 17:13:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?