22
Mayıs
2024
Çarşamba
NAZİLLİ - AYDIN

NEDER'den öğretmenlere hizmet

Nazilli'de geçen yıl kurulan Nazilli Eğitimciler Derneği'nden (NEDER) öğretmenlere hizmet. Ünlü gazeteci ve akademisyen Prof. Dr. Osman Özsoy, NEDER tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansta “Geleceğin Türkiye'sinde Öğretmenin Rolü” değerlendirildi. Eğitimcilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansı yaklaşık 3 yüz kişi dineldi. 

Nazilli Belediye Tiyatro Salonunda verilen konferansı izlemek için başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan olmak üzere Milli Eğitim Şube Müdürleri Sezai Selçuk, Kemal Taner Umunç, okul müdürleri, dernek üyeleri ve 300 civarında öğretmen katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan NEDER Başkanı Cengiz Ulus, her şeyin bir sorumluluğu olduğunu ifade ederek “Bir sorumluluğu üstlenmişseniz, o sorumluluğunu üstlendiğiniz şeyin bilincine sahip olmak zorundasınız. Olmadığınızda sayılamayacak kadar çok kayıplara uğrayabilirsiniz. Dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip olanlar öğretmenlerdir. Fertler gibi nesiller de onun eseridir. Farkında olsun olmasın, her ferdin şahsi tarihinde öğretmenin izleri bulunmaktadır. Devletleri ve medeniyetleri yapan da yıkan da öğretmenlerdir. Öğretmene değer verildiği, öğretmenin hürmet gördüğü ülkede insanlar mesut ve faziletlidir. Öğretmenin alçaltıldığı, mesleğinin hor görüldüğü milletler düşmüştür, alçalmıştır ve şüphe yok ki bedbahttır. 'Babam beni gökten yere indirdi. Hocam beni yerden göğe yükseltti' diyen İskender öğretmeni anlatmıştır” dedi. 

Başkan Cengiz Ulus'un konuşmasının ardından sunumuna başlayan Prof. Dr. Osman Özsoy, Türkiye'de 630 bin öğretmen olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Prof. Özsoy “Türkiye'nin her yönüyle kalkınması için 17 bin dürüst ve kafası çalışan insana ihtiyacı var. Bu 17 bin kişiyi yetiştirmek için de 17 bin öğretmen gerekiyor. Her öğretmen sadece bir öğrencinin elinden tutarak tüm bilgisini O'na öğretse, bu ülke iyi yetişmiş 17 bin kişiye kavuşacak ve ülkemiz her yönüyle tam yetişmiş bu çocuklar sayesinde kalkınacaktır. Siz değerli öğretmenlerden tek istediğim insana mutlaka yatırım yapın. Bir çocuğun elinden mutlaka tutun. Yarınlarınızda çocuklarınıza anlatacak bir hikayeniz mutlaka olsun. Öğrencileriniz de sizi daima hatırlayacak durumda olsun. Bunun yolu da iki şekilde mümkündür. Ya dayakçı olacak kötü şekilde hatırlanacaksınız, yada öğrencilerinizin ruhunu okşayarak sevilen bir öğretmen olarak hatırlanacaksınız. Öğrencinizi, çocuğunuzu kaymakam, vali, doktor, mühendis olması için yetiştirmeyiniz. Namuslu insan olması için yetiştiriniz. Çünkü bu memleketin 17 bin namuslu, çalışkan ve donanımlı insana ihtiyacı var” dedi. 

Prof. Dr. Özsoy öğretmenin model olmak, inandırıcı olmak zorunda olduğunu ve örnek alınan bir kişilik olduğunu ifade ederek “Mesele iyi ve düzgün insan yetiştirmekten ibarettir. Öğretmen model insan olduğu için öğrencileri ve toplum tarafından numunedir. Eğitimcilik başka mesleklere benzemez. Rol modeldir. Önce inanmak gerekir. Başarılı olacağına inanan öğretmen, eğitim hayatında başarılı olur. Başarılı olacağına inanan öğrenci de daima başarılı olur. Sürekli aşağılanan bir öğretmen ve öğrenciden başarı beklenemez. Bu olay aile için de geçerlidir. Çocuklarınıza gaz verin, başarılı olacaklarını defalarca anlatarak inandırın. Unutmayın ki çocuğunuzu nasıl yetiştirdiyseniz o şekilde hayatına devam edecektir. Kendi hayalleri ile değil memleket hayalleri ile yanıp tutuşan çocuklar yetiştirin” sözlerine yer verdi. Sunumunda dünyadan birçok yaşanmış olaydan örneklerle sözlerine son veren Prof. Özsoy, kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 12:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammed selamet IP: 88.242.158.xxx Tarih : 20.12.2007 17:52:06

ben de burada okuyorum. çok memnunum. çok iyi hizmet veriyolar.:-