30
Mayıs
2024
Perşembe
NAZİLLİ - AYDIN

Öğrenciler ders başı yaptı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 2008-2009 eğitim-öğretim yılı ve İlköğretim haftası törenlerle başladı.

Anasınıfı, ilköğretim ve liseler olmak üzere ilçede ve köylerde bulunan 83 okulda öğrenim gören yaklaşık 26 bin öğrenci 8 ay sürecek olan yeni eğitim-öğretimine başladı. İlk kez okul heyecanı yaşayan anaokullarında ve birinci sınıflarda ise heyecanın dorukta olduğu gözlendi.


Yeni eğitim-öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilere hayırlı olmasını dileyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, “Anne ve babalarınız sizleri birçok fedakarlıklarla okula gönderiyor. Ailelerinizin büyük bir meşakkatle okula gönderdiği sizler iyi bir eğitim almanız ve iyi birer insan olmanız bizlerin en büyük mutluluğu olacaktır. Değerli öğrencilerim; sizler yüksekleri hedefleyin ki aileniz de sizinle gurur duysun. Sizler okullarınızdan mezun olduktan sonra kiminiz hayata kısa yoldan atılacak kiminiz ise yüksek öğrenimine devam ederek daha yukarılardaki olan hedeflerine ilerleyecek. Sonuçta hayata atılacak ve ailesine, ülkesine faydalı, geleceğe yön veren yararlı insanlar olacaksınız. Sizlerden tek dileğimiz ise; çalışmanız, çalışmanız ve yine çalışmanızdır. Büyüklerinize saygı gösteriniz. Eğer büyüklerinize saygı gösterirseniz yarında siz saygı görürsünüz” dedi.

Nazilli Lisesi’nin 50 yılda çok önemli şahsiyetler yetiştirdiğini ve halen de yetiştirmekte olduğunu vurgulayan Ercan, “Yarın bu okuldan mezun olarak çok önemli yerlerde görev alacaksınız. Kendisini iyi yetiştiren öğrencilerimiz yarının milletvekili, bakanı, cumhurbaşkanı veya başbakanı olarak ülkenin yönetiminde ve ilerlemesinde faydalı birer birey olacaksınız. Bu konuda kimsenin bir şüphesi yoktur. Değerli öğrencilerim; Yeni eğitim ve öğretim yılının hepinize hayırlı olmasını diler her sıkıntınızda her an yanınızda olduğumuzu da bilmenizi dilerim” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan’ın konuşmasının ardından ilk ders zili çalarak, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı başladı. Yeni eğitim-öğretim yılının birinci yarıyılı 26 Ocak 2009 tarihinde sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:50:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?