18
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Öğrenciler zehirlendi mi?

NAZİLLİ’DE ÖĞRENCİLER GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 5 Eylül İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 15’in üzerinde öğrenci, gıda zehirlenmesi şüphesiyle Nazilli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. 2 gündür hastaneye yaklaşık 20’ye yakın öğrencinin geldiğini ve tedavi edildiğini iddia eden veliler, halen hastanede 3’ü erkek 1’i kız olmak üzere 4 öğrencinin tedavi gördüğünü ifade ettiler.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde bulunan Nazilli 5 Eylül İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören öğrencilerden bazıları, sabah kahvaltısında kantinde satılan ayranı içtikten sonra öğlen eve gittiklerini ve belli bir süre sonra fenalaştıklarını dile getirdiler. Öğrencilerin birçoğu 112 Acil Servis Ambulansı ile bazıları ise otomobillerle hastaneye getirildi. Olayın zehirlenme olduğunu ifade eden veliler “Bulantı, Kusma ve karın ağrısı şikayetiyle hastaneye geldik. Aynı anda aynı şikayetle 5 öğrenci geldi önce şaşırdık daha sonra ise tüm öğrencilerin aynı okuldan olduğunu konuşma sırasında öğrendik. Çocuklarımıza sorduğumuzda hepsi de ayran içtiklerini söyledi. Doktor ilk olarak yediği bir şeyden dolayı zehirlendiğini belirtti. Şimdi ise gazeteciler geldikten sonra mikrobik ishal teşhisi konduğunu söylüyorlar. Bizim çocuklarımızın hiç biri ishal değil. Olayı bastırmaya çalışıyorlar. Okul yönetimine ve İlçe Tarım Müdürlüğüne dilekçe verdik. Sorumlular hakkında gereken yapılsın” diyerek olayın gıda zehirlenmesi olduğunu iddia ettiler.

Hastane yetkilileri, bulantı ve karın ağrısı şikayetiyle gelen öğrencilerin sağlık durumlarının ciddi olmadığını, müdahale eden doktorlar tarafından gıda zehirlenmesi olarak değil mevsimsel mikrobik ishal nedeniyle 4 çocuğun rahatsızlandığı ve aynı okuldan olmalarının ise tesadüf olduğunu ifade ettiler.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan olayların ardından şikayette bulunan velilerin bildirdiği konu hakkında işlem başlattığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan; “Konuyla ilgili bize gelen bilginin ardından önce okul idarecilerimizle daha sonra ise hastane yönetiminden detaylı bilgi aldık. Şikayetler doğrultusunda konuyla ilgili soruşturma başlattık. Öğrenci velilerimizin ifade ettiği olay doğrumudur bilemiyorum soruşturma sonunda konuyla ilgili detaylı bilgi elde edeceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz” dedi.

NAZİLLİ’DE ÖĞRENCİLER GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİYLE HASTANEYE KALDIRILDI
NAZİLLİ’DE ÖĞRENCİLER GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİYLE HASTANEYE KALDIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2010 Cuma 17:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?