22
Mayıs
2024
Çarşamba
NAZİLLİ - AYDIN

Öğrencilerden ısı ve ışık üreten eldiven

Aydın'ın Nazilli ilçesinde iki öğrenci ısı ve ışık üreten eldiven yaptı. Yaptıkları eldivenle proje yarışmasına katılan öğrenciler yarışmada iyi bir derece elde etmek istediklerini söylediler. 

Nazilli Özel Aydınlık İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencilerinin altı ayda hazırladıkları ısı ve ışık üreten eldiven projeleri ile Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK tarafından ortaklaşa düzenlenen "Bu benim eserim" proje yarışması finallerine katıldı. Projeyi üreten 8. sınıf öğrencileri Tuğba Apaydın, Selma Silinmez ve danışman öğretmen Fatih Derebağ yarışmaya katılmak üzere Ankara'ya gittiler. 

Ankara'da yapılacak olan finalde iyi bir derece ile dönmek istediklerini belirten danışman öğretmen Fatih Derebağ, "Öğrencilerimiz bu projeyi yaklaşık altı ay önce teknoloji tasarım dersinde verdiğimiz ödevden esinlenerek ürettiler. Isı ve ışık üreten eldiven düşüncelerini hayata geçirerek başta askerlerimiz olmak üzere birçok alanda kullanılmasını planlıyorlar. Kullanım alanının geniş olacağını düşünerek tasarımızı bir an önce tamamladık ve Aydın'da yapılan yarışmaya katıldık. İlk yediye giren projemiz Ankara'da yapılacak olan yarışmaya hak kazandı. İnşallah buradan iyi bir derece ile döneriz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 17:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?