20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Öğrencilere mesleki eğitim semineri

Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nde eğitim gören öğrencilere yönelik mesleki eğitim semineri düzenlendi. Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Sosyo Ekonomik Bilim ve Araştırma Topluluğu (SEBAT) tarafından organize edilen programa Serbest Piyasa Kurulu(SPK) Başdanışmanı ve Sermaye Piyasası Denetleme Kurulu Üyesi Demet Angın konuşmacı olarak katıldı. 

Programda konuşan demet Angın, üniversite öğrencilerine sermaye piyasası alanındaki iş dallarına nasıl girileceği konusunu ve SPK'nın çalışmalarını anlattı.SEBAT'ın sosyal ve mesleki yönden başarılı çalışmalarını takdirle karşıladığını ifade eden Aygın, Sermaye Piyasası İş ve Düzenleme Kurulu'nun Türkiye'nin ilk bağımsız kuruluşu olduğunu hatırlattı. 27 yıl önce kurulan kuruluşun Türkiye'de 80'li yıllarda yaşanan banker krizlerinin ardından oluştuğunu belirten Angın, “Doğrudan finansman sağlama ve finans kurullarını denetleme amacıyla kurulan SPK, piyasaya arz yapılırken sermaye piyasalarını denetlemekle görevli. Birinci amacımız yatırımları korumak ve halka arz yapılırken hisse senetlerinin uygunluğunu araştırmak. Çünkü halkımız hiçbir zaman halka arzları araştırmaz. Aracı kurumların denetimi, takibi ve çalışmalarının uygun olup olmadığı takip edilir. Bu konuda gelişmiş bir borsanın da olma zorunluluğu var. SPK tamamen özel sektör mantığıyla çalıştığı için bürokrasi engelleri yoktur. Bu nedenle yapılan çalışmalar çok hızlı bir şekilde ilerlemekte ve sonuçlanmakta” dedi. 

Öğrencilerin mezun olduktan sonra sermaye piyasası ve borsa alanlarında çalışabilmeleri için izleyecekleri yolları ve girecekleri sınavlardan söz eden Angın, “Sizler yarının iş dünyasına girecek bireyler olarak şimdiden çalışma alanlarınıza yönelmelisiniz. Eğitiminizi iş kuracağınız alana yönelik yapmalısınız. Geleceğin en önemli sektörlerinden olan finans sektöründe yer edinebilmek için dikkat etmeniz ve izlemeniz gereken yolları iyi bilmek zorundasınız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 13:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?