30
Mayıs
2024
Perşembe
NAZİLLİ - AYDIN

Öğretmen adaylarının mutlu günü

Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde mezun olan 104 öğrenci gece düzenledi. Okul bahçesinde gecikmeli olarak düzenlenen mezuniyet gecesinde öğrenciler doyasıya eğlendiler.


Eğitimdeki başarılarıyla sürekli kendinden söz ettiren Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi 2007-2008 eğitim yılı mezunlarını verdi. Mezuniyet törenine Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız başta olmak üzere Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, İlçe Milli eğitim Müdürü Faruk Ercan, Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Hilal Pamukoğlu, Okul İdarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ahmet Akçay 104 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Dokuz ay önce büyük bir coşkuyla yeni eğitim öğretim yılını açtıklarını, bugün de aynı coşku ve heyecanla mezuniyet törenlerini düzenlediklerini söyleyen Akçay; “Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi olarak öğrencilerimize güveniyor, onları çok seviyoruz. Ümit ediyoruz ki; öğrencilerimiz 2007 yılı ÖSS sınavlarında gösterdikleri başarıyı bu yıl da göstereceklerdir. Bu öğretim yılında 104 öğrencimiz mezun olup, diploma almaya hak kazandılar. Bu öğretim yılı sonu itibariyle kayıtlarımızın incelenmesinden sonucunda öğrencilerimizin yüzde 78’i takdir, yüzde 21,4’ü teşekkür almıştır. Bu nedenle sevgili öğrencilerimizin başarılarını ve onları bugünlere ve geleceğimize hazırlayan yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma, Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanımıza, üyelerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Akçay’ın konuşmasının ardından İlçe Milli eğitim Müdürü Faruk Ercan, mezun olan öğrencileri kutladı. Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bugüne kadar büyük başarılara imza attığını kaydeden İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan; “Buradan mezun olan gençlerimiz ülkemizin geleceğidir. Bundan sonra çizecekleri yolda kendilerine başarılar diliyorum” dedi.


Nazilli’de eğitimin gelişmesinde Anadolu Öğretmen Lisesi’nin büyük katkıları olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Aytekin Kaplan; “Bir Belediye Başkanı olarak, eğitim ve öğretime büyük önem veriyorum. Göreve geldiğim günden bu güne kadar eğitim için kim kapımı çaldıysa geri çevirmedim. Nazilli’nin eğitim ve kültür şehri olması için ne gerekiyorsa yapmaktayız. Vermiş olduğumuz destekler karşılığında buradan mezun olan gençlerimizi gördükçe doğru adımlar attığımızı görüyoruz” dedi.
Gecenin son konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Caner Yıldız ise “Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi, Nazilli’nin eğitimdeki çıtasını yükseltmektedir. Eğitimdeki başarıları geçmiş yıllarda almış oldukları sonuçlarla ortadadır. Geçtiğimiz yıl ÖSS’de büyük bir başarı göstermişlerdi. Bu başarıların devamının geleceğine gönülden inanıyoruz. Nazilli’miz 2023 yılında İzmir’den sonra ikinci büyük şehir olacaktır. Bugün buradan mezun olan 104 genç arkadaşımızı tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.


2007-2008 eğitim-öğretim yılında döneminin birincisi olan Ayşegül Yurtsever yaş kütüğe plaketini çaktıktan sonra Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız’dan plaket aldı. Okul ikincisi Ceren Korkmaz’a Belediye Başkanı Aytekin Kaplan ve okul üçüncüsü Bahar Erbilgin’e İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan tarafından plaket verildi.
Oldukça renkli geçen mezuniyet gecesi geleneksel kep atma töreni ile sona erdi.

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 20:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?