31
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

Öğretmenler Günü kutlandı

Nazilli’de öğretmenler günü kutlamalarında hüzün ve sevinç bir arada yaşandı. Göreve yeni başlayan öğretmenlerin büyük sevinç yaşayarak yemin töreni düzenlemeleri, emekli öğretmenlerin uğurlanması ve şehit öğretmenler için lokma döktürülmesi güne damgayı vurdu. İstasyon meydanında çelenk sunma ile başlayan törenler Belediye Tiyatro Salonunda yapılan programla sürdü.


Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanı verilişinin 78. yılı ve bu günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının 26. yılı kutlamaları sürüyor. Nazilli’de İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtına tüm öğretmenler adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çelenginin sunulmasının ardından Belediye Tiyatro Salonunda devam eden kutlamalara tüm Nazilli Protokolü katıldı. AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk’ün de katıldığı kutlamalara Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Ulukaraağaç, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, öğretmenler ve protokol üyeleri katıldı.


Atatürk Lisesi’nin ev sahipliği yaptığı kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan’ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşması ile başladı. Ercan konuşmasında ilk önce bir lise öğretmenin kompozisyonundan aldığı alıntıyı okudu. Konuşmasını sürdüren Ercan “Hepimiz öğretmenlerimizden farklı beklentiler içinde yetiştik. Belki, ideal insan tiplemeleriyle, kendimize örnek aldık onları. Çünkü hepimiz ne olursak olalım, öğretmenlerin eseriyiz. Yine öğretmenlerin eseri olan Başöğretmen Atatürk, 3 Nisan 1923’te Kütahya’da o sancılı günlerde; “Bir ulus bir irfan ordusuna sahip olmadıkça, savaş alanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferler kalıcı sonuçlar veremez” diyerek daha o dönemde kuracağı Cumhuriyeti yaşatacak ve yüceltecek kişilerin öğretmenler olduğunu işaret buyurmuştur. Bugün, 24 Kasım öğretmenler günü 650 bin öğretmen bütün zorluklara, bütün sorunlara rağmen, yurdun her köşesinde, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan, en ücra köşede; Türkiye Cumhuriyetini yüceltmeye, bayrağı dalgalandırmaya devam etmektedir. Sorunları var, var olmaya devam ederek. Ama her şeye rağmen, ülkesinin sorunlarını, kendi sorunlarından önde tutarak, iyi insanlar yetiştirmeye devam edecektir. Belki her gün gazete alamayacak, her hafta bir dergiyi takip edemeyecek, ama öğrencisini, bilgisayardan internet aracılığıyla gazete ve dergi okumayı öğretecektir. Öğretmen, içtiği andı hatırlayacak, Başöğretmen Atatürk’ünden ilham alarak Atatürkçülüğün; bu ülkeyi karşılıksız sevmek olduğunu, durmadan, dinlenmeden, yorulmadan, çalışmak olduğunu, her gün bu ülke için bir şeyler yapmanın gereğini, hiç olmazsa; bir soru çözmenin, beş sayfa kitap okumanın, birilerine iyilik yapmanın, ülkesi için kendisine iyilik yapmanın olduğunu, anlatmaya devam edecektir. Bu duygularımla, bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, görevi başında şehit düşenleri rahmetle anıyor ve emekli olanlar ikinci bahar, görevi başındakilere de başarılar diliyorum” dedi.


Atatürk Lisesi Öğrencilerinden oluşan koronun zaman zaman söyledikleri şarkılarla birlikte konuşmalar da sürdü. Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan ise yaptığı konuşmada eğitim ve öğretim için belediye olarak her türlü desteği sağladıklarını ve her zaman da desteğe hazır olduklarını vurguladı.


KAYMAKAM YILDIZ “EĞİTİM BİREYİN TOPLUMSALLAŞTIRILMASIDIR”
Başkan Kaplan’ın ardından bir konuşma yapan Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ‘Eğitim bireyin topsulaştırılmasıdır’ dedi. Konuşmasını sürdüren Kaymakam Caner Yıldız “Eğitim iyi olduğunda hem ideolojik hem de teknolojik açıdan iyi oluyor. Öğretmenin bu oluşumda etkisi ise en yüksek düzeyde gerçekleşiyor. Eğitimin iyi olması için öğretmenlerimizin yaşan şartlarının da iyi olması gerekiyor. Bunun için öğretmenlerimizin sorunları çözmek ve asgariye indirmek için çalışmalar büyük bir hızla sürüyor” ifadelerine yer verdi.


AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ise Dünyada 17. bölgede ise 6. sırada bulunan ekonomisi ile Türkiye’mizin buralara gelmesinde büyük emeği geçen öğretmenleri yürekten kutladığını ifade etti.


Programın sonunda mesleğe yeni başlayan öğretmenler ‘Melsek yemini’ ederken 24 Kasın Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen törenlerde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 18:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?