20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Okul öncesi uyum heyecanı

Nazilli’de okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıf öğrencilerinin eğitim-öğretime hazırlanması amacıyla başlatılan uygulama kapsamında öğrenciler ders başı yaptı.

İlköğretim 1. sınıf ile anasınıflarına başlayacak öğrencilerin, okul korkularını yenmek ve okula uyumlarını sağlamak amacıyla bir hafta önceden okula başlandı.

Nazilli Ahmet Yesevi İlköğretim okulunda yaşanan miniklerin ilk gün heyecanına ailelerde ortak oldu. 1-5 eylül tarihleri arasında okullarına uyum sağlamaları amacıyla bir hafta önceden okula başlayan minik öğrenciler, anne ve babaları ile birlikte sınıflarına girerek sıralarına oturdular. Anne ve babalarının ellerini sıkıca tutan çocukların heyecanını sınıf öğretmenleri yatıştırdı. 1-A ve 1-B sınıflarına yeni başlayacak olan öğrenciler öğretmenleri Nevin ve Vedat Dönmez’in kendilerini tanıtmalarının ardından tek tek öğretmenlerinin yanına giderek kendilerini öğretmenlerine ve sınıf arkadaşlarına tanıttılar. İlk gün çocukları ile aynı sıraya oturan veliler ile sohbet eden öğretmenler çocukların bir hafta boyunca okulu ve öğretmenleri tanıyacaklarını ve bazı kuralları yerinde göreceklerini ifade etti.

Okul Müdürü Ekrem Afşeören ise okulun bir hafta önce başlaması ile okula canlılık geldiğini belirterek “Okula yeni başlayacak öğrencilerimiz aramıza katılarak okulumuza ve öğretmenlerine adapte olmaya çalışıyorlar. Bu uyum süreci bir hafta sürecek. Onların okulumuza kolay alışmaları için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Yeni eğitim ve öğretim yılının herkese hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 23:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?