26
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

Ör-Koop'tan ücretsiz süt

 Nazilli'de bulunan bölgenin en büyük süt kuruluşu Ör-Koop, sütü sevdirmek ve süt içimini artırmak için ücretsiz pastörize süt dağıtımına başladı.

Okullar başta olmak üzere toplu alanlarda süt dağıtan kooperatif bu kez hastanelerde vatandaşlara ücretsiz süt dağıttı.


Nazilli'de bulunan beş bin ortaklı bölgenin en büyük hayvancılık ve süt kuruluşu olan Ör-Koop halka sütü sevdirmek, okullarda süt içimini artırmak ve sağlıklı bir nesil oluşumunu sağlamak için Türkiye'de ilki gerçekleştiriyor. Ör-Koop tesislerinde bardak içerisinde az maliyetle pastörize süt üretimini gerçekleştirerek süt içimini artırmaya çalışıyor. Ör-Koop Müdürü Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada "Sütün sudan ucuz olduğu bir dönemde hem sütün satışını artırmak hem halkımızın süt tüketimini artırmak hem de okullarımızdaki öğrencilerimize süt içme alışkanlığını kazandırmak ve süt ile tanıştırmak için Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz" dedi.
 

Tesislerinde küçük ayran bardağı formatında ve dört gün ömürlü pastörize süt üretimi yaptıklarını anlatan Şimşek, şunları söyledi: "Öncelikle okullarımıza ürettiğimiz bu sütleri dağıtarak öğrencilerimizin süt içme alışkanlığını artırmak istiyoruz. Bundan böyle okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimiz günlük taze pastörize süt içecekler."


SÜT TÜKETİMİNİ ARTIRACAĞIZ
7'den 70'e her yaştaki insanın günlük olarak süt tüketmesi gerektiğini ifade eden Şimşek, sözlerine şöyle devam etti: "Sütün daha sağlıklı ve daha ekonomik ambalajlarda insanımıza sunulması, okulda, evde, işyerinde ve her zaman tüketime hazır hale getirilmesi, Nazilli'deki Ör-Koop tesislerimizde gerçekleştirdiğimiz bu proje ile sağlanmış olmaktadır. Türkiye'de yüksek ısılı işlem görmüş sütler tüketiciye sunulurken, batıda günlük süt tüketimi pazarın tamamına yakın miktarlarda seyretmektedir."


Ör-Koop'un, tüketicide günlük süt tüketimi bilincini yükseltirken sokak sütüne alternatif sağlıklı süt üreterek özellikle okul çağındaki çocuklara kolay ambalajla ekonomik ulaşmayı hedeflediğini anlatan Şimşek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu proje tüm Türkiye'ye yayılırsa süt tüketiminin artacağına inanıyoruz. Şu an Ör-Koop tesislerinde günlük olarak saatte beş ton pastörize süt işlenmektedir."
 

İha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 16:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?