20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Orman yangını kontrol altına alındı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sabah saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı. 

Bozuk orman alanında başlayan yangın havadan ve karadan yürütülen çalışmaların sonucunda sık ormanlık alana ve yakınındaki köylere ulaşamadan söndürüldü. Yangının ardından yeşillik arazi siyaha bürünürken, yangın bölgesinde bulunan büyük bir Türk Bayrağı hiçbir zarara uğramadı. 

Rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, çevresindeki tarım arazilerini ve Bayındır köyünü tehdit etmeye başlamıştı. Yangına Nazilli ve Aydın Orman İşletme Müdürlüklerine ait 10 adet arazöz, 7 söndürme ekibi, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait 1 helikopter ile 108 orman işçisi ile köylü vatandaşlar müdahale etmişti. Yangının hızlı büyümesi ve yerleşim alanlarını tehdit eder hale gelmesi nedeniyle Nazilli, Bozdoğan, Kuyucak, Sultanhisar ve Yenipazar belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri sevk edilmişti. 

Arazinin engebeli ve yangın mahalline ulaşım olmaması nedeniyle söndürme ekipleri yangına müdahale etmekte zorlandı. Aynı zamanda yangının bir vadinin içerisinde devam etmesi nedeniyle, yangın söndürme ekipleri havadan yürüttükleri söndürme çalışmaları sırasında zaman zaman zor anlar yaşadı. Yangın bölgesinde karadan ve havadan yaklaşık 3 saattir devam eden söndürme çalışmaları sonucunda yangın kısmen kontrol altına alındı. Bozuk orman alanında başlayan yangının tarım arazilerine, sık ormanlık alana ve yerleşim alanlarına sırçamdan kontrol altına alınması çevredeki vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Yangının ardından yeşillik arazi siyaha bürünürken, yangın bölgesinde bulunan büyük bir Türk Bayrağı hiçbir zarara uğramaması dikkatleri çekti. Yaklaşık 5 hektar alanın zarar gördüğü yangında, yanan alanları soğutma çalışmaları devam ediyor. 

Devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Nazilli Orman İşletme Müdürü Nejat Demirsu, yangının 3 satlik yoğun bir çalışmanın ardından kontrol atına alındığını söyledi. 

Yangına karadan ve havadan müdahale edildiğini belirten Demirsu, “Bayındır köyümüzün yakınındaki bozuk orman alanında yangın başlayan yangın nihayet kontrol altına alındı. Yangının meydana geldiği alanda yanıcı kuru maddelerin bulunması ve arazinin engebeli olması çalışmalarımızı güçleştirdi. Yanan bölge çukur olduğu için helikopter de sortileri sırasında güçlük yaşadı. Yangında 5 hektarlık bozuk alan ile birkaç tane zeytin ağacı zarar gördü. Her hangi bir can kaybının yaşanmaması bizim için teselli oldu. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 15:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?