24
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

Polis okulu da mı isabeyli’ye gidecek?

FAKÜLTEDEN SONRA POLİS OKULU DA MI İSABEYLİ’YE GİDECEK

Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulunun kapanacağı veya başka bir yere taşınacağı haberleri Nazilli’yi huzursuz etti.

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ile birlikte Nazilli’ye gelen TOKİ arazi ve inşaat uzmanları Utku Doğan ve Hüseyin Almalı, Polis MYO’da yaptıkları incelemelerde okul için acil çözüm arayışı içinde olduklarını belirttiler.

2004 yılından bu yana Bayındırlık Bakanlığı yetkilileri tarafından kapalı spor alanına yüzde 75, yönetim ve dersliklerin bulunduğu binalara da yüzde 65 depreme dayanıksız raporu verilmesi, okulun Nazilli’den gitmesine en büyük etken olarak gösterildi. Ankara, Sivas, Kırşehir ve Kırıkkale’de Polis MYO’ları yapıldığını ve bunların en geç iki yıl içerisinde eğitime başlayacakları, hatta bazı okul müdürlerinin de atandığı öğrenilirken Nazilli’de 6 yıldır sorunun çözümlenmemesi, bu okul öğrencilerin gerekli görüldüğü takdirde bu okullardan birine taşınabileceği belirtildi.

Nazilli’deki 1960’lı yıllarda yapımı tamamlanan ve öğretmen okul olarak hizmete açılan daha sonra da eğitim enstitüsü ve 1981 yılında da Polis Okulu olarak hizmet vermiş olan binanın 6 yıl önce Bayındırlık Bakanlığınca depreme dayanıklılık testi yapıldığı öğrenildi. O tarihte yapılan testlerde binanın genel olarak yüzde 65 ortalama ile depreme dayanıksız olduğu belirlendi. Yönetmeliğe göre binaların dayanıksızlık oranı yüzde 40’ı geçtiğinde rantabl olmadığı, Nazilli Polis MYO’nun yaşlı binasının zaten bu değeri fazlasıyla aştığı belirtildi. 6 yıldır binaya deprem güçlendirmesi yapılamadığını ifade eden yetkililer “Çözümü çok önceden almalıydık. Polis MYO’nun durumu bu aşamaya gelmeden sorunlar çözülmeliydi” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Okula yeni atanan Polis MYO Müdürü Ahmet Pala, okulun durumunu gerçek rakamlarla ortaya koymaktan kaçınmadı. Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ile birlikte Nazilli’ye gelen TOKİ arazi ve inşaat uzmanları Utku Doğan ve Hüseyin Almalı, Polis MYO’da yaptıkları incelemelerde okul için acil çözüm arayışı içinde olduklarını belirterek “Okulumuzun durumuna çözüm bulmak için Nazilli’ye geldik” dediler.

TOKİ YETKİLİLERİ OKULDA İNCELEME YAPTI

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, TOKİ yetkilileri Utku Doğan ve Hüseyin Almalı, ziyaret için geldikleri Nazilli Polis MYO’da yeni yapılacak olan okul binası için arazisinin çok uygun olduğunu, buraya da okul yapılabileceğini ifade ederek “Ancak bize İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, İsabeyli’de ADÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Yerleşkesinin hemen karşısında çok uygun pozisyonda 60 dönümlük arazinin bulunduğunu ve bunu resmi yazı ile ilgili makamlara ilettiklerini, eğer uygun görülürse bu araziyi Polis MYO Yapılmak üzere hibe edebileceklerini ifade ettiler” dedi.

KAYMAKAM YILDIZ “NAZİLLİ’DE UYGUN YER BULURUZ” DEDİ.

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız bu gelişmeler üzerine Polis MYO için Nazilli’de acilen 30 dönümlük bir arazi bulduklarını, Nazilli’nin tüm imkanları ile burayı istimlak ederek TOKİ’ye devretmeye hazır olduklarını bildirdi.

İsabeyli’de bir restoranda buluşan heyet ile birlikte oradaki yemeğe çağrılmayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, gelişmelerle ilgili olarak “Ben Nazilli’ye yapılacak hizmete bakarım. Ve soruna baştan neşter vurup çözümlemek isterim. Okulla ilgili TOKİ heyetinin de bulunduğu toplantıda bulunmak isterdim. Toplantıya davet edilmesem de toplantının olduğunu duymuş olsaydım zaten mutlaka katılırdım. Nazilli Belediye Başkanı olarak bizden yer istendiği anda en kısa sürede istenen arsayı temin eder yetkililerin emrine sunardım. Polis okulumuzun Nazilli’de kalması yönünde her Nazillili gibi yönetici olarak bizler de elimizi taşın altına koymasını biliriz” dedi.

FAKÜLTEDEN SONRA POLİS OKULU DA MI İSABEYLİ’YE GİDECEK
FAKÜLTEDEN SONRA POLİS OKULU DA MI İSABEYLİ’YE GİDECEK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 17:56:05
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 23:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?