31
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

Resepsiyonda işsizlik konuşuldu

Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ve eşi tarafından Cumhuriyetin 85. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi. Ahmet Şensan Kültür merkezinde verilen resepsiyonda konuşan Kaymakam Yıldız “Atatürkçülük; tam bağımsızlığı hedefleyen antiemperyalist bir mücadeledir” dedi.

Cumhuriyet Resepsiyonu'nda davetlilerle tek tek ilgilenen Kaymakam Yıldız ve eşi katılan herkese teşekkür ederek Cumhuriyet Bayramlarının 85. yılının tüm Türkiye için kutlu olmasını diledi. Resepsiyona, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Hüseyin Ulukaraağaç, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Bağbozan, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Kadir Ayhan, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Özen, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, Baro Temsilcisi Süleyman Bülbül, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye ve il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyona askeri personelin tam kadro katılırken gözlenirken Kaymakam Yıldız ve eşi tarafından 85. yıl pastası alkışlar altında kesildi. Beş Eylül İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından kültür merkezinin yazlık alanında havai fişek gösterisi eşliğinde 10. yıl marşı hep birlikte okundu. Havai fişek gösterisinde ise atılan havai fişeklerden korkan çocuklar ise anne ve babalarına sığındılar. Çocukların korkması nedeniyle havai fişek gösterisi yarıda kesildi.


Resepsiyonda bir konuşma yapan Kaymakam Yıldız, Atatürkçülüğün tam bağımsızlığı hedefleyen antiemperyalist bir mücadele olduğunu ifade ederek “Atatürk Türkçülüğü, Türk Milliyetçiliğini ön plana çıkardı. Hakimiyetin tamamen halka, millete ait olduğunu, bunun üstünde bir irade olmayacağını vurguladı. Gerçek Atatürkçülük işte budur. Atatürkçülük aynı zamanda devrimciliktir, değişimdir, pratikliktir. Zamanın şartlarına uymak için yeniliği hedef almak zorundadır. İlkelerin doğrultusunda, taviz vermeden zamanın şartlarını uygulamaktır” dedi.

Son olarak Atatürk’ün ilkelerini Nazilli için uygulanmasının gerektiğini önemle vurgulayan kaymakam Yıldız “Atatürk en önemli şeyin sanayileşme olduğunu her gittiği yerde vurgulamıştır. Bunu da Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasını açarken tekrar dile getirmiştir. Bu gün önemli olan tek şey Nazilli’nin sanayileşmesi ve işsizliğin sona erdirilmesidir. Sanayileşmek; kalkınmak ve daima ileriye gitmektir. Bu gün sizlerden bir söz istiyorum. Geçmişi bırakarak bu günü milat kabul edip, gelecek 29 Ekimde sizlerle yine burada birlikte olarak bir yılda nazilli için neler yaptığımızın hesabını verelim. Bunun için bir yıl sonra yine burada buluşarak hesap verelim” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:32:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?