19
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

Sarıkamış şehitleri anıldı

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ NAZİLLİ’DE ANILDI

Nazilli Ülkü Ocağı, Sarıkamış Harekâtı'nın 95. yılında eksi 40 derecede donarak şehit olan 90 bin asker için anma programı düzenledi.

Nazilli Ülkü Ocağında düzenlenen anma programına MHP İlçe Başkanı Rafet Şentürk, Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Baki Çuval ve çok sayıda Ülkü Ocağı mensubu katıldı. Anma programı Şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Anma programında Yasin-i şerifin okunmasından sonra bir konuşma yapan Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya, “23 Aralık 1914 günü zorlu, çetin, zor şartların birbirini izlediği Sarıkamış Harekatı içir yola çıkan Anadolu'nun her köşesinden gelen yiğitlerin, kahramanların 5 Ocak 1915 tarihine kadar vatanı korumak, başarıya ulaşmak için göstermiş oldukları üstün gayret sondasında vatanı için şehit düştükleri bir destanın adıdır Sarıkamış. Sarıkamış; binlerce Türk askerinin vatanı uğruna donarak toprağa düştüğü hakka yürüdüğü yerdir. Sarıkamış; Vatan toprağının kolay kazanılmadığının, bu vatan için ne zorluklar çekildiğini açıkça gösteren bir belgedir. Sarıkamış; Buram buram Türklük ve Müslümanlık kokan bu aziz vatan topraklarımızın her köşesinden gelen yiğitlerin şartlar ne olursa olsun “Önce Vatan” dedikleri yerdi. Sarıkamış; Türk milleti ve aziz vatan toprağı için har türlü zorluğa göğüs geren binlerce Müslüman Türk evladının canları pahasına ortaya koydukları mücadeledir; kimilerine göre facia olarak adlandırılan bu hareket aslında Türk Milletinin birlik ve bütünlüğünün önemini tüm dünyaya gösteren bir harekettir. Bugün bu manevi atmosferin olduğu ocaklarımıza on dakikasını bile ayıramayanlar yarın bir saatini hatta bir günü'nü aziz davamız ve aziz şehitlerimiz için ayıramazlar. Herkesin durup, düşünüp geçmişine bakarak dersler çıkarması gerekmektedir. Vatanı uğruna binlerce gececik fidan donarak hakka yürüdüler; bizlerinde şehitlerimize sahip çıkmamız ve bu vatanın ne zorluklarla kazanıldığını tam olarak anlamamız gerekmektedir. Bu vesileyle; Bu cennet vatanın bekası için yola çıkan ve Sarıkamış'ta donarak şehit düşen Türk Milleti'nin yiğit evlatları başta olmak üzere tüm şehitlerimi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.

Konuşmanın ardından anma programına katılanlar yaklaşık 1 saat süren Sarıkamış Destanı adlı videoyu izlediler.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ NAZİLLİ’DE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 13:31:03
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 19:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?