18
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Şeker hastalarına seminer

Nazilli'de şeker hastaları için düzenlenen eğitim seminerine diabet hastaları yoğun ilgi gösterdi. Hastalıktan korunma ve hastalığın etkilerinin azaltılması konusunda çeşitli bilgilerin verildiği seminerde hastaların sorunları da dinlendi.

Devlet Hastanesi Diabet Polikliniği’nin girişimleri sonucunda, Atatürk Parkı’nda ilk defa düzenlenen seminere Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji uzmanı ve öğretim üyesi Doç. Dr. Engin Güney, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Şükrü Yenice katıldı. Seminerin açılışında konuşan Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Yenice, bu tür etkinliklerin bundan sonra düzenli olarak yapılacağını söyledi.

Seminere konuşmacı olarak katılan ADÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Engin Güney, gelişen teknolojiyle birlikte birçok hastalığın tedavi edilebildiğini, şeker hastalığının korkulan bir hastalık olmaktan çıktığını dile getirdi. Doç Dr. Güney, "Şeker hastalığında yaşam kalitesini artırmak için mutlak surette doktor kontrolü gerekir. Hastalığı yenmenin ve hastalıktan en az etkilenmenin yolu doktor tavsiyesine uymaktan geçer" dedi. Seminerde hasatların günlük yaşamında ve tedavi sırasında karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgiler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 16:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?