30
Mayıs
2024
Perşembe
NAZİLLİ - AYDIN

Söke'de Atatürk anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 70. yılında tüm Ülkede olduğu gibi Söke’de de düzenlenen törenlerle anıldı.


Mustafa Kemal Atatürk’ü anma törenleri sabah saat 08.30’da Atatürk Anıtına çelen sunumu ile başladı. Törene İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mustafa Köseoğlu, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Cumhuriyet başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, protokolün diğer üyeleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile askeri erkan ve öğrenci grupları katıldı. Çelenk sunum töreni sonrasında saat 09.05’te sienler çalınarak, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ü ölümünün 70. Yılında anma törenleri Efes Sineması’nda Söke Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan salon programı ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Hakan Çevik yaptı. Okul öğrencileri Kadriye Bilgiç “Gazi Paşa’ya Ağıt”, Furkan Uras “Atatürk Olmak”, Beyza Kökçü “Bir Tutkudur Mustafa kemal” isimli şiirleri okudular. Şiirlerin okunmasından sonra okul öğretmen öğrencilerinin hazırladığı “Görkemli Bir Destanın Görkemli Kahramanı” isimli orotoryo, slayt gösterisi eşliğinde sahnelendi. Çeşitli marş ve türküler ile zenginleştirilen orotoryo sonunda okul öğretmen ve öğrencileri salondaki konuklar tarafından beğeni ile alkışlandı.


Atatürk’ü Anma töreni salon programı şefliğini Dr. Öztekin yüce’nin yaptığı Söke Türk Sanat Müziği Derneği’nin ağırlıklı olarak Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan konseri ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 17:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?