20
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Ticaret odası çalışmalarını değerlendirdi

Nazilli Ticaret Odasının çalışmalarını değerlendiren Oda Başkanı Mehmet Gacar, “Nazilli Ticaret Odası Yönetimi olarak amacımız; odamıza kayıtlı ihracatçı sayısını arttırmak, tarımsal sanayiyi yaygınlaştırmak, nazilli şehrini bölgenin ticaret merkezi haline getirip işsizliği bertaraf etmek, gelir düzeyini yükselmektedir” dedi.


Nazilli Ticaret Odasında yapılan basın toplantısında, odalarının kuruluş tarihinden bu güne gelişim aşamasını anlatan Gacar, NTO olarak Nazilli merkez olmak üzere 6 ilçeyle birlikte adeta bir il odası görünümünde olduğunu ifade etti. Gacar, “Bununla birlikte son yirmi yılda yaşanan ekonomik gelişmeler ülkeler arasındaki siyasi sınırları ortadan kaldırmış bütün Dünya adeta büyük bir Pazar haline gelmiştir. Piyasalara, müşterilere v e tedarikçilere ulaşmak kolaylaşmıştır. Dolayısıyla, iş yapmanın şekli ve kuralları da değişmektedir. Hayatta kalabilmek için artık işi doğru yapmak değil, doğru işi yapmak gerekiyor. Müteşebbis daha düne kadar sadece kendi şehrindeki veya komşu şehirdeki rakibini dikkate alırken, bugün sınır ötesinden gelen rekabetle karış karşıyayız. Bu noktada ulusal ve uluslar arası ticaret yön veren kurumların öne çıktığını görüyoruz. Bu kurumlar, Dünya Ticaret Örgütü, Milletlerarası Odalar Birliği ve ulusal oda sistemleridir. Ticaret Odalarının ekonomi içindeki ağırlıkları, görev ve sorumluluklarıyla paralel olarak artmaktadır. Nazilli Ticaret Odası çok yakın bir zamana kadar sadece kanunların emrettiği standart tescil ve belge hizmeti vermekte iken, bu gün üyelerine KOSGEB hizmetlerini sunan, İhracat ve genel ticaret ile ilgili sertifikalı kurs ve eğitimler veren, Hazine Müsteşarlığı adına Sigorta Acenteleri kayıtlarını alan, Kapasite Raporları tanziminden İş makinesi Tesciline varıncaya kadar çok çeşitli işlemler yapan bir kurum haline gelmiştir” diye konuştu.
Oda olarak amaçlarını da değerlendiren Gacar, şunları söyledi: “Nazilli Ticaret Odası yönetimi olarak amacımız; Odamıza kayıtlı İhracatçı sayısını arttırmak, tarımsal sanayiyi yaygınlaştırmak, Nazilli şehrini bölgenin ticaret merkezi haline getirip işsizliği bertaraf etmek, gelir düzeyini yükseltmektir. 1996 yılında Ticaret Odası bünyesinde başlayan Nazilli Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları bu gün meyvesinin vermeye başlamıştır ve Nazilli Ticaret Odasının verdiği hizmetlerden sadece biridir. Ancak takdir edileceği üzere, hizmetler, kurumun fiziki ve mali imkânlarında verilebilmektedir. İmkanlarımız dahilinde üyelerimizden gelen taleplerin önemli bir kısmı karşılanmasına rağmen, mevcut hizmet binamızın günümüz şartlarında yetersiz kalmasından dolayı bazı işlemlerimizde zorlanmaktaydık. Bu saydığım görev ve hizmetlerimize yenilerini eklemek, Nazilli’yi Küresel Ekonomide ismi anılan bir bölge şehri yapmak amacıyla planlanan tüm faaliyetleri yapabileceğimiz bir hizmet binası için çalışmalar başlattık. Çalışmalarımızın neticesinde Nazilli’nin iş merkezi konumunda olan Uzun Çarşıdaki Türkiye İş Bankası A.Ş.’ne ait olan binayı Odamız adına satın aldık. Yeni Hizmet Binamızda Konferans ve Toplantı salonları, mevcut ve yeni açılacak Oda hizmet birileri, Kosgeb Sinerji Odağı ve uluslar arası ticaret ile ilgili yeni servisler olacak”

iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 17:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?