27
Mayıs
2024
Pazertesi
NAZİLLİ - AYDIN

Tıp bayramında 12 doktora veda

Nazilli’de düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı balosunda bir araya gelen ilçe protokolü, Nazilli Devlet Hastanesi’nde düzenlenen törende emekliye ayrılan 12 hekimle vedalaştı.

Nazilli Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen tıp bayramı balosuna AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, siyasi partilerin Nazilli Belediye Başkan adayları, partililer ve Nazilli’de görev yapan doktorlar katıldı.

Programda konuşan Nazilli Sağlık Gurup Başkanı Dr. Orhun Örer, insan yaşamına değer vermenin asırlar boyu belirli bir felsefe içerisinde gelişmiş ve serpilmiş olduğunu ifade ederek; “İnsan ve yaşam felsefesi her zaman tıp gelişiminde temel nokta olmuştur. Güzel ve ideal insan felsefesi temelinde, hepimizin insan olduğunun bilinmesi bulunmaktadır. İnsan ve insan yaşamına saygı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramı tıp ve etik konusundaki doğruların ve bu doğruların tek olduğunun bayramıdır. 14 Mart Tıp Bayramı sadece hekimlere yönelik bir bayram değil, insan varlığına yönelik bir bayramdır ve evrenseldir. Tıp ve hastalıkların tedavisi sadece bu anlayışın sonuçlarından biridir. 14 Mart gerçekten sağlık sorunlarını ve yapılan değişiklikleri konuşmak iyi bir fırsat sunmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından mesleklerinde görev sürelerini doldurarak emeklik hakkı kazan 12 hekim protokol üyelerinden plaketlerini aldılar. Protokolün sağlık personeli ile sohbet etme fırsatı bulduğu balonun sonunda, emekliye ayrılan hekimler ile protokol hatıra fotoğraf çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 21:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?