25
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Ucuzluk izdihama dönüştü

NAZİLLİ’DE UCUZLUK İZDİHAMA DÖNÜŞTÜ

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenen kampanyalı satışlarda adeta izdiham yaşandı. Ucuz fiyata alışveriş yapmak isteyen yüzlerce vatandaş adeta birbirini ezdi.

Aydın-Denizli Karayolu üzerinde hizmet veren bir mağaza yüzde 40 ile yüzde 75 arasında yaptığı kampanya ve günler öncesinden dağıttığı el ilanları ve sesli anonslarla başlanan tanıtım çalışmaları izdihama neden oldu. Mağazada özel olarak sınırlı sayıdaki ürünler değil tüm ürünlerde yapılan indirimlerden faydalanan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren mağaza önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İzdiham yaşanma ihtimaline karşı hazırlıklı olan mağaza yetkilileri, yapılan personeli takviyesinin yanı sıra kampanya süresinde özel güvenlik firmasından da destek istediler.

İşletme Müdürü Doğan Aras yaptığı açıklamasında; “23 Nisan’ın küçüklere bayram olduğu biliniyor biz de yaptığımız kampanya ile büyüklere bayram yaşatmak istedik. Nazilli ve çevresindeki müşterilerimize kaliteli malları çok cüzi kar marjı ile satarak müşteri memnuniyetini sağlamayı amaçladık. Kampanya için mağazamız haricinde 14 Tır ürün getirdik. Bu ürünlerin yaklaşık yüzde 90’ını ilk gün gerçekleştirdik. Kampanya için ürünlerimizde yüzde 40’dan yüzde 75’e kadar varan indirimler yaptık. Bu indirimlerimiz fiyat artırıp indirme değil gerçekten indirim çünkü mallarımızı İstanbul, İzmir, Ankara’dan Fabrikalarından ve Distribütörlerinden nakit alarak büyük indirimler sağladık. Ayrıca firma olarak yaptığımız kampanya için 150 satış personeli ile hizmet verdik. Özel Güvenlik firması ile anlaşarak izdiham çıkmasını önledik” diye konuştu.

Kampanyanın başladığı günden itibaren 3 gün boyunca kuyruklarda bekleyen yüzlerce vatandaş, mağaza ve güvenlik görevlileri tarafından parça parça olarak içeriye alındı. Alınan tüm önlemlere rağmen hem mağaza içerisinde hem de dışarıda büyük bir izdiham yaşandı. İçerideki tüm kampanyalı ürünleri alabilmek için koşuşturan insanlar adeta bir birleriyle yarışırken; mağaza görevlileri de müşterilere hizmet vermekte zorlandı.

Alışverişin ardından ödeme kasalarında da uzun kuyruklar oluşurken; yaşanan karışıklıklar mağaza görevlilerinin araya girmesiyle düzeltildi. Günler öncesinden almayı planladığı ürünü almayı başaranlar sevinç içerisinde evlerinin yolunu tutarken; istediği ürünü bulamayan ve de uzun süre mağazaya girebilmek için kuyrukta beklemek zorunda kalanlar ise büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Alışveriş yaparken yorulan çoğu vatandaş mağazanın dışında bulunan satılmayı bekleyen koltuklarda oturarak yorgunluklarını giderdi. Mağazasının yaptığı kampanya 3 gün boyunca devam etti.

Uzun Araç kuyruklarından dolayı doğabilecek kazaları ve olası bir olayı önlemek için Nazilli İlçe Jandarma Ekipleri de mağaza önünde hazır bulundu.

NAZİLLİ’DE UCUZLUK İZDİHAMA DÖNÜŞTÜ
NAZİLLİ’DE UCUZLUK İZDİHAMA DÖNÜŞTÜ
NAZİLLİ’DE UCUZLUK İZDİHAMA DÖNÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 18:18:03
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 23:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan kayalık IP: 178.245.214.xxx Tarih : 11.05.2010 23:10:12

arkadaşlar bu firmadan tam 11 .00 bin tl lik alışveriş yaptım aldıgım malların hiç birisi kaliteli ve güvenilir degil. mal satılana kadar mal satıldıktan sonra hiç bir yetkili garanti için yardımcı olmuyor. yatak odası k almıştım kapagı kırıldı garantisi için aradım tam 3 ay bekledim ve hiç bir firma yetkilisi yardımcı olmadı keşke fotoraflarını yükleye bilsemde sizlerde görebilseydiniz.