26
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

Ülkü Ocağı'nda dualı kınama

NAZİLLİ ÜLKÜ OCAĞI’NDAN TERÖRE KINMA

Nazilli Ülkü Ocağı’nda Tokat’ın Reşadiye ilçesinde meydana saldırıda şehit düşen 7 asker için Yasin-i Şerif okutulurken; terör örgütü ve destekçileri kınandı.

Nazilli Ülkü Ocağında düzenlenen anma programına MHP İlçe Başkanı Rafet Şentürk, Türk Eğitim-Sen İlçe Başkanı Baki Çuval ve çok sayıda ocak üyesi mensubu katıldı.

Anma programında bir konuşma yapan Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya; “Türk olmak; engin tarihin derinliklerinden gelen milli ve manevi değerleri yaşamak demektir. Türk olmak; bin yıllık kardeşliği yaşamak demektir. Türk olmak sahip olduğu millet ve inanç değerleriyle gururlanmak demektir. Türk olmak askere davulla zurnayla uğurlanmaktır belki de dönmeyeceğini bile bile. Bir şehit annesinin ‘Bir oğlum daha olsa onu da seve seve vatan için askere gönderirim’ demesidir. Türk olmak; bir şehit babasının gözyaşlarını içine akıtarak oğlunun tabutuna son kez dokunurken ‘Vatan Sağ Olsun’ demesidir. Bu milletten destanlara konu olan çok kahramanlar çıkmıştır. Sevdiğinin elini bir kez tutamadan, yeni doğan yavrusunu göremeden, hayalindeki beyaz gelinliği kefen olarak giyen, ana kucağının sıcaklığına kavuşmayı arzularken şahadetle kucaklaşan, eline yaktığı kınasıyla vatana kurban olan binlerce şehit verdik” dedi.

“Şehit olmak elbette ki gurur vericidir” diyen Kaya, “Kardeşlik demekle olmaz; kardeşçe yaşarsanız, yaşatırsanız kardeşlik olur. Demokrasi demekle olmaz; demokratik kuralları hukuka uygun yaşarsanız demokrasi olur. Vatan sağ olsun demekle, vatan sağ olmaz. Vatanın hayat damarlarını korursanız, millet olma gereğini yaşatırsanız vatan sağ olur ancak. Seviyorum demekle sevgi olmaz, gözünde ışık yüreğinde sevda varsa sevgi olur. Analar ağlamayın demekle, anaların gözyaşları dinmez, terörün kökünü kazırsanız analar ağlamaz. Aziz şehitlerim ebediyete çıktığınız bu yolculukta sizlere son kez el sallarken dualarımız sizlerle olsun. Siz söz vermiştiniz vatan’a kurban almaya,bayrağa can vermeye!... Ve bugün o sözünüzü erkekçe yiğitçe yerine getirdiniz. Davullarla gittiğiniz asker ocağından tabutlarla döndünüz. Bu acı günde sizlere saygı göstermeyenleri, televizyondaki program akışını değiştirmeyenleri eğlencelerine devam edenleri nefretle kınıyorum. Bizlerde, sizin için, bu gün Ülkü ocağımızda Kur’an okuyup dua ederek görevimizi bir parça da olsa yerine getirmeye çalışıyoruz. Bizlere haklarınızı helal ediniz. Gereğini yapmayanlara, sözünü tutmayanlara dileğim odur ki hesabını siz aziz şehitlerimiz sorarsınız. Sizler rahat uyuyun biliniz ki bizler Türkiye sevdalıları sizleri asla unutmayacaktır. Ruhunuz şad mekânınız cennet olsun” diye konuştu.

NAZİLLİ ÜLKÜ OCAĞI’NDAN TERÖRE KINMA
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 18:04:00
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 18:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?