18
Mayıs
2024
Cumartesi
NAZİLLİ - AYDIN

Ülkücüler Çanakkale şehitlerini andı

NAZİLLİLİ ÜLKÜCÜLER ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Nazilli Ülkü Ocağı’nda düzenlenen anma programı yoğun ilgi gördü.

Çanakkale Şehitlerini Anma programına Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya, Nazilli Ülkü Ocağı Başkan Yrd. Şükrü Irgat, Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilcisi Baki Çuval, Nazilli Ülkü Ocağı Üniversite ve Ortaöğretim teşkilatına mensup ülkücüler katıldı.

Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında, “Bugün Türk savaş tarihine ismini altın harflerle yazdıran Çanakkale zaferinin 95. yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını hiçe sayarak feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve haklı gururunu yaşamaktayız. Çanakkale savaşları birinci dünya savaşı içinde başka bir özelliği olan tarihin seyrini değiştiren yaşama hakkına onuruyla ulaşan büyük Türk milletinin topyekûn bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale savaşları Türk milletinin milli ruhu, inancı, vatan sevgisi ile kazanılmıştır. Çanakkale savaşları Türk milletinin bütün olumsuzluklara rağmen birlik ve beraberlik içinde tek bilek, tek vücut ve tek yürek olarak onurlu bir direnişle kazanılmıştır. Türk milletinin tarihi zaferlerle doludur. Çanakkale zaferi ay yıldızlı bayrağımıza uzanan ellerin kesildiği şehit kanlarıyla sulanan bu vatan topraklarının namerde mezar olduğu bir zaferdir. Bu vatan uğruna Çanakkale'de şehit düşen Türk milletinin kınalı Mehmet'lerini net ve minnetle anarken şunu söylemek istiyorum. Temiz kanları ile suladıkları kutsal vatan topraklarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milletinin kutsal bir inançlı olarak muhafaza edilecektir” dedi.

Etkinlikte Çanakkale ruhunu tüm açıklığıyla gösteren bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyonun ardından şiirler okundu. Program Yasin-i Şerif okunması ve dua edilmesiyle sona erdi.

NAZİLLİLİ ÜLKÜCÜLER ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI
NAZİLLİLİ ÜLKÜCÜLER ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 19:12:05
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 09:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?