26
Mayıs
2024
Pazar
NAZİLLİ - AYDIN

Ülkücüler Tokdemir’i andı

NAZİLLİ ÜLKÜ OCAĞI, TOKDEMİR’İ UNUTMADI

8 Aralık 1995 tarihinde Zigana Geçidi’nde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Başkanı A. Metin Tokdemir, Nazilli Ülkü Ocağında düzenlenen programla anıldı.

Nazilli ülkü ocağında düzenlenen anma programına ülkücü gençler yoğun ilgi gösterdi. Okunan Yasin-i Şerifin ardından bir konuşma yapan Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Ahmet Kaya; “ Metin Tokdemir denince ilk akla gelen ‘Ahde vefasızlık, imansızlıktır’ sözüdür. Bu sözü her duyduğumda bu söz her aklıma geldiğinde rahmetli A. Metin Tokdemir aklıma gelmektedir. 1959 yılında Gümüşhane’de dünyaya gelen Tokdemir yaşamı boyunca isminden hep söz ettirmiştir. Ülkücülüğün gelip geçici bir heves değil yaşam felsefesi olduğunun yaşayışıyla ve dik duruşuyla her zaman göstermiştir. Her anını her dakikasını gerektiğinde zamanının tamamını ülkücü harekete ayıran ülkücü hareket için yaşayan Tokdemir yanına gelen tüm gönüldaşlarına kendinde olan bilgileri aktarmış ve ülkücülerin bilgili donanımlı olması için uğraşmıştır. Ömrü boyunca Türk-İslam davasına hizmet etmiştir. Her zaman ilmin ve bilginin önemini vurgulamıştır. Okuduğu kitaplarını tekrar tekrar okuyup kendinde olan bilgisine bilgi katmak ve bu bilgileri Türk-İslam davasına gönül verenlere aktarmak için uğraşmıştır. Tokdemir çalışkan, dürüst mücadeleci bir dava adamıydı” dedi.

NAZİLLİ ÜLKÜ OCAĞI, TOKDEMİR’İ UNUTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 10:02:05
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 12:37:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HELAL OLSUN IP: 78.160.86.xxx Tarih : 16.12.2009 15:59:29

nazilli ülkü ocaklarında her perşembe yasin okunmasını ve tokdemir gibi önkuzu gibi yüce şehidlerimizi anma programlarını eski üniversite başkanı RIFAT BAŞKAN  başlatmıştır.kendisine böyle hayırlı olaylara önderlik ettiği için teşekkür ederim....üniversiteli bozkurt