30
Mayıs
2024
Perşembe
NAZİLLİ - AYDIN

Üstün hizmet madalyası bile var

Aydın'ın  Nazilli İlçesi'nde 4 kişilik hırsızlık şebekesi çökertildi. Yapılan aramada, zanlıların kullandığı çalıntı otomobilin paspaslarının altında 2 kiloya yakın altın bilezik ve takının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası ele geçirildi. Altınların büyük kısmının bir otelin kasasından çalındığı ortaya çıktı. Madalyanın kime ait olduğu tespit edilemedi.


Bir ihbarı değerlendiren Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün saat 12.30 sıralarında Aydın- Denizli karayolunda 3 ayrı kontrol noktası oluşturdu. Takibe alınan 34 VV 8705 plakalı otomobil Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu Kavşağı'nda durduruldu. Otomobilde yapılan aramada, paspasların altında ve bagajdaki gizli bölmelerde toplam ağırlığı 2 kiloya ulaşan 2 Adana burması bilezik, 22 ayar 10 bilezik, 72 çeyrek cumhuriyet altını, 7 lüks kol saati, 4 cep telefonu ve altından yapılma bir Türkiye Cumhuriyeti Üstün Hizmet Madalyası ele geçirildi. Madalyanın kime ait olduğu konusunda araştırmanın sürdüğü bildirildi.


Otomobilde bulunan 23 yaşındaki E.Ç., 21 yaşındaik Ş.U., 21 yaşındaki M.S. ve 35 yaşındaki F.T. gözaltına alındı. Altınların büyük çoğunluğunun Aydın'daki bir otelin kasasından, bir bölümünün de bazı ev ve işyerlerinden çalındığı tespit edildi. Zanlıların kullandığı otomobilin ise 10 Temmuz 2008'de Diyarbakır'dan çalındığı belirlendi. Otomobil, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü parkına çekildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, zanlılar ilk sorgularının ardından Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 15:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?