31
Mayıs
2024
Cuma
NAZİLLİ - AYDIN

'Yaşlılar Haftası' etkinlikleri

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Nazilli İlçe Başkanı Ali Ertürk “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla Nazilli ve çevre köylerinde oturan 65 yaş üzeri yaşlıları kabul etti. İkramda bulunulmak ve dertlerini paylaşmak amacıyla yaşlılarla bir araya gelen yaşlılar AK Parti'nin tahsis ettiği araçlarla ilçe binasına geldiler. Ak Parti Nazilli İlçe Başkanı Ali Ertürk, AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı çatısı altında oluşturdukları Yaşlılar Koordinasyon Merkezi'nin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. 

İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Eker'inde hazır bulunduğu toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte 65 yaş üzeri çok sayıda yaşlı vatandaş katıldı. İlçe binasına gelemeyecek durumda olanlar ise tek tek evlerinde ziyaret edilerek hediyeler verildi. Toplantıda yaşlıların ellerini tek tek öpen İlçe Başkanı Ali Ertürk ile İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Eker, her zaman olduğu gibi AK Parti'nin yaşlılara büyük önem verdiğini ve saygı duyduklarını ifade etti. Ertürk yaşlılar haftası nedeniyle yaptığı açıklamada; “Ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmet etmeye adamış insanlarımıza hizmet etmek en önemli görevlerimizden biridir. AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı çatısı altında oluşturduğumuz Yaşlılar Koordinasyon Merkezlerimiz, ömrünün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmet etmeye adamış insanların, yaşadıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemlerinde ve ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakım talep etme haklarının olduğunu düşünerek faaliyetlerini yürütmektedir. Yaşlılar Koordinasyon Merkezleri Türkiye'de yaşlılık sorunları üzerine birçok konuda araştırmalarını başlatmış, sorunların çözümleri ve yaşlıların refahı için projeler geliştirerek geçmişimizin aynası olan yaşlılarımızın toplumla bütünleşmesi, aktif yaşama bağlı kılınması için çalışmalarını planlamaktadır. Ülkemizde 1990 yılında 60 yaş üzeri nüfusun, genel nüfusa oranı yüzde 7.14 iken, 1995 yılında bu oran yüzde 7.63'e çıkmıştır. Son olarak adrese dayalı nüfus kayıt sistemi kapsamında 2007 yılında yapılan sayım sonuçlarına göre ülkemizdeki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sayısı 5 milyon civarında olarak belirtilmiştir. Bu rakam her geçen gün yükselmektedir. AK Parti olarak her zaman yaşlılarımızın yanındayız” diyerek yaşlılar haftasını kutladı. 

Etkinlikte yaşlılara çeşitli ikramlarda bulunan AK Parti ilçe teşkilatı günün anısına yaşlılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 11:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?