16
Haziran
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Çiftçiler hırsız avında

Aydın'ın Söke İlçesi'nde, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı ve jandarma, hayvan hırsızlıklarına karşı ortak mücadele başlattı.

Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından oluşturulan atlı ve silahlı özel tim, 24 saat devriye geziyor. Söke jandarma ekipleriyle koordineli yapılan çalışma, geçmiş yıllardaki gibi sadece Kurban Bayramı'na kadar değil, bayram sonrasında da devam ettirilecek.

Vatandaşların şüpheli durumlarda Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'na ve jandarmaya haber vermesini isteyen Söke Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanı Mehmet Muslu, "Hayvan sahibi vatandaşlarımız, mağdur olmamaları için öncelikle kendileri tedbir almalı. Hayvan hırsızlıklarının birçoğu başı boş meralara salınan hayvanlarda yaşanıyor. Bu nedenle hayvan sahipleri gerekli tedbiri alarak hayvanlarını meralarda otlatsınlar. Son birkaç yıldır uyguladığımız nöbet sistemiyle jandarma ekiplerimize yardımcı olacağız" dedi.

Arazide gece gündüz ellerinde tüfeklerle at üstünde devriye gezen çiftçiler, hırsızları yakalamak için seferber olmuş durumda. Ellerinde telsizlerle at üstünde hırsız arayan çiftçiler, ilginç görüntüler oluşturuyor. Hırsızlıklardan bıktıklarını söyleyen çiftçiler, jandarmanın da desteğiyle böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2006 Cumartesi 11:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?