23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Nysa Antik Kenti kazılarına rekor destek

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde bulunan Nysa Antik Kenti kazılarına bu yıl özel sektör ve devlet rekor destekte bulundu. Devletten gelen 100 bin YTL ödenek ve şirketlerin 50 bin YTL'lik desteğiyle uzun süredir kazı çalışmalarına ilk defa bu kadar yüksek para geldi.

1990 yılından bu beri Nysa Ören Yeri'nde kazı çalışmalarının başkanlığını yürüten Prof Dr. Vedat İdil, "Bugüne kadar her yıl 10-15 milyar ödenek gelirdi. Bizde bu ödenekle 20-30 gün kazı çalışması yapar, bir yılı boş geçirirdik. Bu sene devletin ve özellikle Nysa Ören Yeri Kalkındırma Derneği'nin yanı sıra özel sektörden gelen destekle kazı çalışmalarımızın süresini 4 aya çıkardık. Bu yıl son 15 yılda yapılan kazı çalışmaları kadar yol kat edeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kazı ve ören yerinin gün ışığına çıkarılması için yapmış olduğu atakla Nysa'ya rekor bir ödenek geldi. Bu ödenek ören yerimizin gün yüzüne çıkmasında önemli rol oynayacaktır. Bu ödenekler sayesinde Nysa'da Haziran ayında başlayan kazı çalışmalarımız Eylül ayının sonuna kadar devam edecektir" dedi.

Sultanhisar Kaymakamı Yılmaz Aydın ise, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'a ve kazı için destek veren özel sektöre teşekkür ederek, "Yetkililer bu sene Sultanhisar'ın yıllardır hakkını arayıp da elde edememesinin acısını çıkardı. Bugüne kadar her yerde Nysa'nın ilçemiz için önemini anlattık. Vermiş olduğumuz mücadelenin meyvesini bu sene aldık. Gelen ödeneklerle Nysa'da çok önemli adımların atılacağına inanıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 18:07:32
Güncelleme :19 Ekim 2005 Çarşamba 15:32:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?