18
Haziran
2024
Salı
GÜNCEL

Sultanhisar'da yangın

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Malgaçemir Köyü'nde önceki gün yanan iki ev köylülerin dayanışması sonucu yeniden yapılacak. Köyde incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Yılmaz Aydın, evlerin yeniden yapılması için gerekli malzemelerin devlet tarafından karşılanacağını, işçiliğin ise köylüler tarafından ücretsiz olarak yapılacağını söyledi.
Bu tür felaketlerin her an herkesin başına gelebileceğini belirten Sultanhisar Kaymakamı Yılmaz Aydın, yanan iki evin en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Yangın sonrası Malgaçemir Köyü'ne giderek muhtar Ahmet Koçyiğit ve köylülerle görüşen Kaymakam Aydın, yangında kullanılamaz hale gelen Selami Deniz ve Behice Kazancı'nın evlerinin yeniden inşası için kampanya başlatıldığını dile getirdi.
Aydın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yangının elektrik kontağından çıktığı tespit edildi. Bu tür felaketlerin kimin başına ne zaman geleceği belli olmaz. Bu kış şartlarında iki ailenin evsiz kalmaması ve sorunun bir an önce çözülmesi için kampanya başlattık. Devlet olarak inşaat malzemeleri ve evin iç donanımını biz sağlayacağız. Köylülerin de imece usulü ile bu evlerin işçiliğini yapmasını istiyoruz" dedi.
Evi yanan vatandaşlar ve köy halkı Kaymakam Aydın'a duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederek, yanan evleri en kısa sürede yeniden yapacaklarına söz verdiler.
..
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 16:21:41
Güncelleme :30 Kasım 2005 Çarşamba 16:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?