18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Seyyar satıcı öfkesi

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde kurulan pazarda sergi açan esnaf, seyyar satıcılardan şikayet etti. Pazar esnafını ziyaret eden ilçe protokolüne dertlerini anlatan esnaf, en çok seyyar satıcılardan şikayetçi oldu.

Sultanhisar'da kurulan pazarda esnafın sorunları dinlemek için pazar esnafını ziyaret Eden Sultanhisar Kaymakamı Yılmaz Aydın ve Belediye Başkanı Fazıl Törün, esnafın yoğun şikayeti ile karşılaştı.

Pazardaki seyyar satıcılara sitem eden esnaf, "Seyyar camekanda satılan ve gıda tüzüklerine uymayan sandviç ve köftecileri kimler denetliyor? Bir çok ilçede seyyar satıcılar kaldırıldı. pazarda belediyeye yer parası ödeyip, elimizden geldiğince sağlık kuralları uymaya çalışıyoruz. İlçemizde maalesef denetim yok. Seyyar satıcıların neyi nasıl sattığı bilinmiyor. Vatandaşa sattığı ürünlerin sağlıklı olup olmadığı bile meçhul. Pazar esnafı belediyenin toplamış olduğu yer paralarıyla bir şekilde kayıt altına alınıyor. Fakat seyyar satıcılar kaçak olarak çalışıyor. Küçük bir ilçede bu seyyar satıcılara göz açtırılmaması gerekilirken, önüne gelen eline aldığı dört tekerlekli arabanın içinde istediğini satıyor. Bu durum gerekli denetimlerin sık sık yapılmasıyla önlenebilir. Ve bu denetimlerin yapılmasını istiyoruz" dediler.
Kaymakam ve Belediye Başkanından denetimlerin artırılması konusunda yardım isteyen pazar esnafı, seyyar satıcıların önümüzdeki günlerde pazarda olması halinde eylem yapacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 15:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?