23
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Nysa turizmde yerini alacak

Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'nde bulunan Nysa Ören Yeri'nde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, "Nysa Ege'de önemli bir yer. Gelecekte tarihteki yerini turizmde alacak" dedi.

Bakan Atilla Koç'un Nysa Ören Yeri'ndeki incelemeleri sırasında AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk, Semiha Öyüş, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, Aydın Valisi Mustafa Malay, Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat İdil, kazı sponsorlarından Şefik Çerçioğlu, Sultanhisar Kaymakamı Yılmaz Aydın, Belediye Başkanı Fazıl Törün ve Sultanhisarlılar da hazır bulundu.

Bakan Koç, Nysa'da bugüne kadar 5-6 milyarlık ödenekle kısa süreli kazılar yapıldığını belirterek, "Bu yıl benden 100 milyar lira istendi. Kazılar için paramız vardı verdik. Kimseyi suçlamıyorum ama 1 aylık kazı sezonunda kazılan yerler, gelecek yıla kadar tekrar doluyor. Bu da iğneyle kuyu kazmaya benziyor. Ülkemizde Batı'dan gelen ekipler kazı yapıyor. Yerliler de var ama ikisinin arasındaki fark nedir? Hiçbir şey. Kazılarda para biter, kazıcılar gider. Ben bunları uzun uzun düşündüm. Sultanhisar'a hayranım, elimden gelen her tür desteği vereceğim" dedi.

Türkiye'de petrol kadar değerli olan tarihi alanlar bulunduğunu, bunlara sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Bakan Koç, "Sultanhisar Türk turizmindeki yerini alacak" diye konuştu.

Nysa Kazı Başkanı Prof. Dr. Vedat İdil ise, Sultanhisar'da 15 yıldır kazı başkanı olarak bulunduğunu, önemli bulgular elde edildiğini, maddi destek sürdükçe Nysa'nın yeryüzüne çıkmasında katkıları olacağını söyledi.
İnceleme sonunda Bakan Atilla Koç'a Prof. Dr. Vedat İdil tarafından Nysa'ya ait bir tablo hediye edildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 15:48:12
Güncelleme :5 Kasım 2005 Cumartesi 15:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?