23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kadınlardan süt dökme eylemi

Denizli'nin Akköy İlçesi'nde Akköylü kadınlar, Kaymakamlık kapısında toplanarak, bakraç içinde yanlarında getirdikleri sütleri dökerek eylem yaptı.

Denizli'deki semt pazarlarında ürettikleri süt ve süt ürünlerinin satılmasına engel olan yetkilileri protesto eden Akköylü kadınlar, Akköy Kaymakamlığı'na gelerek, önce Kaymakam Ali Ada'ya sıkıntılarına çözüm bulması için dertlerini anlattı. Kaymakam Ali Ada'dan olumlu bir cevap alamayan kadınlar, sütlerini dökerek eylem yaptı.

Akköylü kadınların eyleminde erkeklerin olmaması dikkat çekerken, kadınlar, hükümetin pazaryerlerinde açıkta gıda satmasını yasaklayan kararına karşı eylem yaptıklarını, geçim kaynağı olan süt ve süt ürünü satışlarının yasaklanması ile geçim sıkıntısı içine gireceklerini belirtti. Hükümetin köylüye inek ve koyun verdiğini dile getiren kadınlar, ancak hükümetin aldığı yeni kararla köylüye yaptığı desteği baltaladığını belirtti.

Akköylü kadınların Kaymakamlık girişi önünde süt dökme eylemi yaptığını gören polisler, kaymakamlık önüne gelerek kadınları Kaymakamlık'tan uzaklaştırdı. Akköy Kaymakamı Ali Ada ise, Akköylü kadınların Kaymakamlık'a geldiğini ve kendisiyle görüştüğünü belirterek, "Akköylü kadınlara, birleşip kooperatif kurmalarını söyledim.

Hükümetin aldığı karardan dönüş olmayacağını bildirdim. Kendi aralarında toplanıp bir heyet kurmalarını ve onları Denizli Valisi'yle görüştüreceğimi söyledim. Ancak burada erkekler çalışmıyor. Kapımızdan kimseyi çevirmiyoruz. Daha önce bu hususta toplantı yapıldı, kapımızı kimse çalmadı; kadınlar geldi ama erkekler hiç kapımızı çalmıyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 13:35:23
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 12:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?