23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Göl eski güzelliğine kavuştu

Denizli'nin Beyağaç Beyağaç Belediye Başkanı İsmail Eliuz, göreve geldikten sonra Kartal Gölü'nü kurtarmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Define avcılarının geçtiğimiz yıllarda gölün tabanında bulunduğuna inandıkları altından yapılmış çift başlı kartal heykelini bulmak için kanallar açarak boşalttıkları Kartal Gölü, yapılan çalışmalarla eski güzelliğine kavuştu.

2000 metrelik zirvede bulunan Kartal Gölü'nde dedikodulara dayanarak define avcılarının tabiatı tahrip ettiklerini belirten Beyağaç Belediye Başkanı İsmail Eliuz, "2003 yılında bazı define avcıları Kartal Gölü'nün çevresinde kanallar açarak suyunu önemli miktarlarda boşaltmışlardı. Definecilerin bu çalışmalarıyla gölün seviyesi düştüğü gibi açtıkları çukurlarla çevrede önemli tahribata yol açmışlardı" dedi.

Göreve geldikten sonra Kartal Gölü'nü kurtarmak için çalışmalara başladıklarını ifade eden Eliuz, "İlk olarak suyun gölden boşaltılmasını önlemek üzere bentler inşa ettik. Betonla yaptığımız bu bentlerin çevreyle uyum sağlamasını sağlamak için üzerini toprakla ve kayalarla kapladık. Günlerce işçiler ve iş makinelerimiz çalıştı. Defineciler amaçlarına ulaşamadılar ama bu çalışmalar belediyemize 5 milyar liraya maloldu" şeklinde konuştu.

Kartal Gölü ve çevresindeki Anıt Karaçam Ormanı'nın Türkiye'nin nadide bölgelerinden biri olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Eliuz, "Buralardaki tek define turizme açılmayı bekleyen Kartal Gölü ve Anıt Karaçam Ormanı'dır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 13:19:56
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 12:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?