16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Çameli'ye 25 bin YTL yardım

Denizli Sanayi Odası (DSO), Türkiye'nin en fakir yörelerinden biri olan Denizli'nin Çameli İlçesi'ne, 25 bin YTL'lik yardım yaptı.

DSO tarafından yapılan açıklamada, yardımlaşma ve dayanışma duygularının daha çok ön plana çıktığı, kişi ve kurumların hayır işlerinde adeta yarıştığı Ramazan ayında, oda olarak yardımların sürdürüldüğü belirtildi.

Denizli'nin sosyo ve ekonomik bakımdan en geri kalmış yöresinden biri olan Çameli İlçesi'nde yoksul aileler ile yardıma muhtaç öğrencilere toplam 25 bin YTL'lik çay, şeker, makarna, hurma, pirinç, zeytin ve yağdan oluşan paketler halinde gıda ve mont yardımında bulunulduğu belirtildi.

Denizli'nin kendi içinde dramatik gelir farklılıkları barındırdığı belirtilen açıklamada, "Denizli içinde yerleşim birimleri arasında, yaşam standartları ve gelişmişlik bakımından derin uçurumlar söz konusudur. Merkez ilçemiz, Türkiye'deki 872 yerleşim birimi içinde sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksine göre 9. sırada yer alırken, Çameli İlçesi 709. sırada bulunmakta ve bu yönü ile ülkemizin en fakit yörelerinden biri konumundadır" denildi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığı tarafından finanse edilen ve DSO tarafından yürütülen yardım kampanyası kapsamında, Çameli İlçesi dağ köylerine 600 muhtaç aileye toplam 15 bin YTL'lik gıda yardımı ile aynı köylerdeki okullara, eğitim yardımı kapsamında 400 öğrenciye 10 bin YTL değerinde mont yardımında bulunuldu.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 13:22:04
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 13:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?