17
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Yıldırım faciası: 3 ölü

Denizli'nin Çameli İlçesi'ne bağlı Cumaalanı Köyü'nde dün akşamüstü yıldırım düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Çameli İlçesi'ne bağlı Cumaalanı Köyü'nde, tarlalarında ekili anasonun içindeki otları yolan Dudu İyem (56), Periş Sün (65), Gülbahar İyem (5), Nurgül İyem (37), Naime İyem (35), Havvana İyem (55), Nurgül Akan (40) ve Fatma Ömek, dolu yağmaya başlayınca yanlarında bulunan 2 eşeği de alarak tarlanın içinde bulunan büyük ardıç ağacının altına sığındılar. Bu sırada sığındıkları ağaca yıldırım düşmesi sonucu Dudu İyem ve torunu Gülbahar İyem ve Periş Sün hayatını kaybetti.

Gök gürlemesi ve şimşek çakmasının ardından büyük bir gürültü duyulduğunu söyleyen Nurgül Akan ile Fatma Ömek "Bir anda büyük bir gürültü duyduk ve her taraf bembeyaz oldu. Bir anda kendimizi yerde bulduk. Yerde üç ceset duruyordu. 8 kişi idik, hayvanlar kaçmışlar. Yerdeki cesetleri görünce şoka girdik" dediler.

Olay yerine gelen ilk kişi olan Özcan Kaya ise "Koşarak geldim. Kadınların kimisi yerde sürünerek olay yerinden kaçmaya çalışıyordu. Ağaç yarıldı, parçaları sağa sola savruldu. Yerde yatan kadınlara baktım biri ölmüş, birde küçük çocuk ölmüş. Diğer bir tanesinin yaşadığını sandım, kenara çektim oda ölmüş" şeklinde konuştu.

Tarlanın çamur olması nedeniyle zorlukla köye götürülebilen cenazeler, jandarma ve cumhuriyet savcısının yaptığı incelemelerin ardından bugün köy mezarlığına defnedildiler,
Köylüler, olayın şokunu henüz üzerlerinden atamazken, köylerinde ilk defa böyle bir felaketin yaşandığını söylediler.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2004 Perşembe 19:47:05
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 13:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?