3
Mayıs
2024
Cuma
ÇİVRİL - DENİZLİ

Arif Yalınkaya


Bir dizi açılış ve incelemede bulunmak üzere bu sabah karayoluyla Uşak’tan Denizli’nin Çivril İlçesi’ne gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, buradaki açılışların ardından Denizli’ye geçti.

Denizli’de ilk olarak Arif Yalınkaya İl köğretim Okulu’nun açılışını yapan Bakan Çelik’in öğrencilere tek tek el çakması yüzünden öğrenciler arasında izdiham yaşandı. Okulda düzenlenen törende hayırsever işadamı Arif Yalınkaya’ya plaket veren Bakan Çelik, daha sonra Vali Gazi Şimşek, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, işadamı Arif Yalınkaya ile birlikte okulun açılış kurdelesini keserek sınıfları gezdi.

Bakan Çelik, okuldan valiliğe geçerek Vali Gazi Şimşek’le bir süre sohbet etti. Vali Gazi Şimşek, Bakan Çelik’e okul arsası bulmakta zorluk çektiklerini ifade etti. Denizli için 368 bilgisayar ayırdıklarını, Denizli’de 177 okulun ADSL hattına geçtiğini belirten Bakan Çelik, ’AB yaptığımız çalışmalardan övgü ile bahsediyor. AB ilerleme raporunda en az tenkit edilen alan eğitim alanı. Yüksek öğretimle ilgili tenkitlerini zaten bizde tenkit ediyoruz’ dedi. Vali Gazi Şimşek, Bakan Çelik’e ’Çeşm-i Bülbül’ hediye etti.

Bakan Çelik, Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’yi ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, ’Eğitim sadece Milli Eğitim’e bırakılmamalıdır. 20 milyon öğrencimiz var. Bütün İskandinav ülkelerinin nüfusu bu kadar değil. Milli Eğitim Bakanlığı dünyanın ikinci büyük kamu kuruluşudur. Bir milyon personelimiz var. Eğitim ve sağlık hizmetleri belediyelere bırakılmalıdır. Bahçesi olan okulların bahçelerini park yapın. Eğitim kampüsleri modeli oluşturun’ diye konuştu. Başkan Zeybekçi, Bakan Çelik’e gümüş horoz heykeli ile çeyiz sandığı hediye etti.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar