3
Mayıs
2024
Cuma
HONAZ - DENİZLİ

Hasan Akan


HONAZ ADİL AKAN SPOR SALONU

Denizli Valisi Gazi Şimşek, Honaz İlçesi’nde hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan spor salonunun tamamlanması için 20 milyar lira ödenek çıkardı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıfında okurken 1994 yılında askeri bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Adil Akan’ın babası Hasan Akan, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) aleyhine açtığı tazminat davasını kazanmış ve 63 milyar lira kazanmıştı.

Honaz İlçesi Hisar Mahallesi Muhtarı olan Hasan Akan, tazminatın üzerine 7 milyar lira koyarak oğlunun adını taşıyan bir spor salonu yaptırdı. Hisar İlköğretim Okulu’nun yanında yapılan Adil Akan Spor Salonu’nun bitirilmesi için büyük çaba sarfeden Hasan Akan, Denizli Valisi Gazi Şimşek ile görüşerek yardım talebinde bulundu. Honaz ve çevre beldelerin yararlanacağı spor salonu için 20 milyar lira ödenek çıkarılmasını mutlulukla karşıladığını belirten Hasan Akan, "Trafik kazasında kaybettiğim oğlum Adil Akan’ın adını yaşatacak spor salonu, İl Özel İdare’den çıkarılan ödenekle tamamlanacak. Beşiktaşlı olan ve sporu çok seven oğlumun adını bu sayede yaşatacağız. MSB’den aldığımız tazminatın üzerine biz de imkanlar ölçüsünde para koyarak salonun inşaatına başladık. Ancak para yetersiz geldi. Valimizin yardımıyla salonun yapımını tamamlayacağız" dedi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar