20
Mayıs
2024
Pazertesi
KALE - DENİZLİ

Denizli-İzmir yolu sözü

Hava muhalefeti nedeniyle içinde bulunduğu uçak Çardak Havaalanı'na inemeyen ve İzmir üzerinden karayolu ile Denizli'ye gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, partisinin il danışma meclis toplantısına katıldı.

31 Mart 2007

Burada konuşma yapan Bakan Yıldırım, demiryolu ulaşımına hız verdiklerini söyleyerek, Ankara-Konya arasının 2.5 saate indiğini ve Konya için söylenen 'git-gel Konya 6 saat' sözünün tarihe karışacağını söyledi.


Bağbaşı Beldesi'nde bulunan Katipoğlu Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti Denizli İl Danışma Meclis toplantısına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizli Milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan, Mehmet Yüksektepe ve çok sayıda partili katıldı. Burada içinde bulunduğu uçağın Çardak Havaalanı'na inemeyişi ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Bakan Yıldırım, "Hava şartları Ulaştırma Bakanı falan dinlemez. Hava ile şaka olmaz. Kim olursanız olun, eğer şartlar müsait değilse kimse tehlikeye atılmaz. Herhangi birşey olmadı. 80 kilometrenin üzerinde yan rüzgar olduğu için emniyetli davranmayı tercih ettiler, ben de izin verdim" dedi.

Bu yıl halka hesap vereceklerini söyleyen Bakan Binali Yıldırım, "Halkımız bize 'bundan sonra bahane arama, destekse destek, çoğunluksa çoğunluk, işte tek başına sizi iş başına getirdik' dedi. Biz bunun gereğini yaptık mı yapmadık mı, işte bu yıl bunun hesabını verme yılıdır" diye konuştu. Konya için söylenen 'git-gel Konya 6 saat' sözünün artık tarihe karışacağını söyleyen Bakan Yıldırım, "AB'nin 27 üyesi var. Hızlı demiryoluna sahip olan bu işletmeciliğe geçen 8. ülke Türkiye. Konya-Ankara Demiryolu yapılıyor. İnşaat hızla devam ediyor. Bundan sonra Konya git-gel 6 saat değil, artık bu söz tarihe karışıyor. Bundan sonra Konya git-gel 2.5 saat. İşte AK Parti bu" dedi.


Denizli'de ileride demiryolu lojistik merkezi kurmayı planladıklarını ifade eden Yıldırım, "Denizli-İzmir yolunun biran önce devreye girmesi gerekiyor. Aksi halde ihracatımızda önemli sıkıntılar yaşayabiliriz. Denizli için bu yetmez. Denizli bunu başarırsa, 900 milyon ihracattan 3.5 milyar ihracatı bu ülkeye sağlarsa Denizli'ye bir lojistik tesis kuracağız" diye konuştu. Türk insanının hava ulaşımına büyük önem verdiğine de değinen Bakan Yıldırım, "4 yılda kanatlandık. Türk insanı uçuyor. Bunun ispatı ise, 2002 yılında 8.5 milyon vatandaşımız uçakla seyehat etmiş. Nüfusumuz 72 milyon. 2006 yılı sonunda ise 29 milyon vatandaşımız seyehat etmiş" ifadelerini kullandı.


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, buradaki konuşmasının ardından Denizlili işadamları ile yapacağı toplantı için polisevine hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 18:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?