18
Mayıs
2024
Cumartesi
KALE - DENİZLİ

Polis Günü coşkuyla kutlandı

Denizli'nin Kale İlçesi'nde 10 Nisan Polis Günü coşkuyla kutlandı.

Kale'deki tören Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlarken, törene Kale Kaymakamı Serap Özmen, Kale Belediye Başkanı İsmail Yarımca, Garnizon Komutanı Bahtiyar Doğan, İlçe Emniyet Amiri Arif Koç ve protokol üyeleri katıldı.

Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapan İlçe Emniyet Amiri

Arif Koç, 19. yüzyılda kurulan, 20. yüzyılda gelişen, ve 21. yüzyılda çağın ileri, bilim ve teknolojiye yakın takipçisi olan Türk Polis Teşkilatı'nın halkın desteği ile önemli başarılara imza attığını, huzur ve güven ortamının sağlanmasında çok mesafe katettiğini söyledi.

Kale Kaymakamı Serap Özmen ise, emniyet teşkilatının tarihi başarılarla dolu köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, "Polisin başarılarını övünç kaynağı olarak görüyoruz. Toplumların gelişmesinde güvenlik hizmetlerinin önemli bir yeri bulunuyor.

Günümüzde toplumların gelişmişlik düzeyleri artık hak ve özgürlüklerine gösterilen saygıyla ölçülmektedir. Türk polisi suç ve suçlularla değil, aynı zaman da bireye saygı, insan sevgisi, temel hak ve özgürlüklerini esas alan anlayışla görev yapmaktadır" dedi.

Törende ayrıca Polis Haftası nedeniyle ilçe okullarında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon alanında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2012 Salı 13:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?