18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kale'de biber üretimi arttı

Denizli'nin Kale İlçesi, biber üretimini arttırarak kabuğunu kırmaya çalışıyor. Bölgenin en önemli biber üretim merkezlerinden biri olan Kale İlçesi, bu yıl düzenlenen 11. Kale Biber Festivali ile biberlerini yeniden tanıtma imkanı buldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un da katıldığı bir törenle 11. defa festival düzenleyen ilçe, biberde üretimi arttırmayı hedefliyor. Geçen yıl 7 bin ton biber üretimini, bu yıl 9 bin ton çıkaran ve ihracatçı firmalar yoluyla, kendine has özellikleri bulunan etli biberlerin yurtdışında pazar bulmasını sağlayan Kale, en büyük geçim kaynağını yeni teknoloji ve pazarlarla arttırmayı amaçlıyor.

Üreticilerin biber üretimini arttırmaları gerektiğini belirten Kale Belediye Başkanı Abdullah Karaayvaz, "Bu yıl ki biber üretimimizi, geçen yıla oranla 2 ton arttırdık. Bu yıl biber satışlarından yaklaşık 4.5 milyon YTL gelir elde ettik. Ancak bu çalışmamızı daha da arttırarak hem yurtiçi, hem de yurtdışı pazarlarımızı genişletmek zorundayız. Kale biberi, kendine has özelliğiyle mutfakların vazgeçilmez sebzelerinden biri haline getirmek istiyoruz" dedi.

Düzenledikleri festivaller sayesinde Kale Biberi'ni tanıtmayı hedeflediklerini ifade eden Karaayvaz, Kale İlçesi, bölgenin en önemli biber üretim merkezlerinden birisi. Bu avantajımızı iyi kullanarak, ilçenin gelişmesini sağlamak zorundayız. Bu konuda yıllardır sürdürdüğümüz çabalarımız sürecek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2005 Pazar 13:32:08
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 14:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?