19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Çöp konteynırı gelir kapısı oldu

Denizli'nin Tavas İlçesi Nikfer Belde Belediyesi, özelleştirdiği çöp toplama işiyle birlikte çöp konteynırlarını da vatandaşa satarak gelir elde etti.

Uygulamayla hem çevre hem de görüntü kirliliğine sebep olan çöp konteynırlarından kurtulduklarını, bunun yanı sıra belediye bütçesine de kaynak sağlandığını belirten Nikfer Belediye Başkanı İsmail Sinkil, çöp konteynırlarının yerine 250 çöp bidonu aldıklarını ve vatandaşlara sattıklarını söyledi.

Yeni uygulamayla vatandaşların kendi çöp bidonlarına kavuştuğunu kaydeden Başkan Sinkil, "Vatandaşlarımız çöp bidonlarını şimdi daha temiz ve düzenli kullanıyor. Zarar görmemesi için büyük çaba sarf ediyor. Evlere satışı yapılan çöp bidonları salı ve cuma günleri çöp toplama şirketi tarafından toplanıyor. Sokaklar çöpten temizlendiğinde fare ve benzeri haşerelerin barınabileceği ortamlar azalacak, insan sağlığını tehdit eden unsurlar ortadan kalkacak" dedi.

İlk etapta, Barza ve Fernik mahallelerinde pilot uygulaması yapılan vatandaşa çöp bidonu satma çalışmalarında istenen başarının yakalandığını belirten Başkan İsmail Sinkil, Bu aydan itibaren Çarşı ve Cumhuriyet mahallelerinde de aynı uygulamaya geçileceğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 12:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?