17
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Bayram Sarun'un istifa nedeni Tavas’taki ‘mezarlık tartışması’

HANGİ MADDE TARTIŞILDI
Son iki aydan bu yana meclis gündemine getirdiği bir çok maddenin kabul edilmeyişi, Belediye Başkanı Bayram Sarun’un istifasının en önemli gerekçeleri arasında gösteriliyor. Son olarak ilçedeki mezarlık alanını genişletmek isteyen Sarun, bazı hayırseverlerin okul yapılması amacı ile bağışladığı arsayı mezarlığa ilave etmek istemişti. Mecliste sert tartışmalardan sonra bu maddenin reddedilişi Sarun’u istifa noktasına getirdi. Tavaslı hayırsever konu hakkında: “Biz arsamızı okuy yapılsın diye bağışladık. Bize okul sözü verildi. Daha sonra mezarlık yapılması istendi. Ölüye her zaman yer bulunur. Biz diriye yer bulalım” dediler.

‘ARTIK NE ZAMAN DÖNERSE’
Partisi MHP’den istifa eden Tavas Belediye Başkanı Bayram Sarun’un yerine göreve DYP’li meclis üyesi Kazım Kınlı vekalet ediyor. İzinli olduğu öğrenilen Sarun’un ne zamana kadar izin aldığı da bilinmiyor. DYP’li Kırın; “Biz göreve vekalet ediyoruz. Artık başkan ne zaman görevine dönerse o zaman bırakırız” dedi. Tartışmaların içine girmek istemediğini kaydeden Kırın; ‘neden MHNP’li bir meclis üyesine görevi devretmediği’ sorumuza da “Vekilliği sıra ile yapıyoruz. Bu kez de sıra bendeydi” diye yanıtladı.

ONAÇ İSTİFAYI İSTEMEDİK
Gelişmeler üzerine görüşlerini aldığımız MHP İl Başkanı İsmail Onaç ise tavas’taki problemin net olarak bilmediklerini söyledi. Onaç; “Belediye meclisinden geçmesi gereken kararlar meclis üyeleri tarafından geri çevrilmiş. Farklı düşünceler olabilir. Hepimiz aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz. Bunlar olağan gelişmeler” diye konuştu. Hiçbir partinin belediye başkanını kaybetmek istemeyeceğinin altını çizen Onaç; “Biz de ayrılmasını istemezdik. Fakat kendisi bir problem görüyorsa çok fazla yapacak şey yok. Başkanın bize aksettirdiği bir problem de yok. Konuyu meclis üyelerimizden öğrendik. Biz de görüşmelerinizi sürdürün talimatı verdik. Bu tür problemler her zaman olabilir. Biz iyi niyetimizi muhafaza ediyoruz” diye konuştu.


MHP Tavas İlçe Başkanı:
başkan evine dahi gitmiyor

Tavas’ta Belediye Başkanı Bayram Sarun’un partisi MHP’den istifa etmesinin ardından temas kurmak isteyen meclis üyeleri ve MHP ilçe Başkanı Mustafa Doğançay’ın çabaları sonuçsuz kaldı. Başkan Sarun’un istifa dilekçesini MHP İlçe Başkanlığı’na noter aracılığı ile ulaştırmasının ardından kayıplara karıştığı belirtiliyor. Sarun’un ailesi, Tavas Belediye Başkanı’nın Ankara’ya gittiğini söylerken, MHP İlçe Başkanı Doğançay, “Ankara’ya gitmedi. Kardeşinin evinde kalıyor” dedi.
Sarun’un partiden istifa etmesine değinen doğançay; “Son iki aydır meclis toplantılarında halkın zararına olacak gündem maddelerini meclisin oyuna sundu. Bu maddeler de meclis üyesi arkadaşlar tarafından reddedildi. Başkanın öfkesi bunadır. Bir önceki dönemin Belediye Başkanı Ramazan Köylü’ye karşı intikam hisleri besliyor. Tamamen şahsi davranıyor” diye konuştu.
Mezarlık konusunun sadece bu maddelerden biri olduğunu söyleyen Doğançay; “Ramazan Köylü karşısında üç dönem belediye başkanlığını kaybetti. Olayı tamamen şahsileştirdi. Köylü’nün icraatlarının tam aksine icraatlar yapmaya girişti. Meclis üyeleri de bunu reddedince öfkelendi. Şahsi hırsları yüzünden Tavas aleyhine bir çok karar aldırmak istedi. Tüm bunlar gerginliği tırmandırdı” diye konuştu.

KÖYLÜ’NÜN GÖLGESİNDEN RAHATSIZ
Tavas’taki bazı mhp’liler ise Belediye Başkanı Bayram Sarun’un eski başkan Ramazan Köylü’nün etkisinden kurtulamadığını öne sürüldü. Köylü ile üç defa rakip olan Sarun, 1984 ve 1989 seçimlerinde ANAP adına katıldığı seçimlerden sonra 1999’da da MHP adına seçime katılmış ve bu üç seçimde de rakibi Ramazan Köylü Belediye Başkanı seçilmişti. Tavas’taki siyasi çevreler 28 Mart seçimlerinde yüzde 50’nin üzerinde oy alan ve dördüncü adaylığında başkanlık koltuğuna oturan Sarun’un, eski başkan Ramazan Köylü’nün etkisinde kaldığını, Köylü tarafından ortaya konun hizmetlerin aksine işler yapmaya çalıştığını savundu. Diğer yandan bazı meclis üyeleri ise Sarun’un meclis gündemine getirdiği bir çok konunun Tavas aleyhine olduğunu, özellikle son iki ay içinde bir çok maddenin tartışma yarattığını bu nedenle reddettiklerini söyledi

SELAMİ AYDIN/haber20.net
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 13:08:41
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 13:23:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?