3
Mayıs
2024
Cuma
TAVAS - DENİZLİ

Enver Paralı


Kızılcabölük Hanife-Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi

Denizli’nin Tavas İlçesi’ne bağlı Kızılcabölük Beldesi’nde hayırsever iş adamı Enver Paralı tarafından yaptırılacak olan Kızılcabölük Hanife ve Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi’nin temeli törenle atıldı.

Kızılcabölük Beldesi’nde 1935 yılında yapılan eski bir okul binasında 1993 yılında hizmete açılan Kızılcabölük Endüstri Meslek Lisesi için ihtiyaç duyulan binanın yapımını 47 yıl önce İstanbul’a göç eden Paralı Ailesi üstlendi. İstanbul’da faaliyet gösteren PARTAŞ Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever Enver Paralı, doğduğu topraklara hizmet amacıyla ihtiyaç duyulan lisenin yapımını üstlendi. İsmi Kızılcabölük Hanife ve Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi olarak değiştirilecek olan okul için temel atma töreni düzenlendi. Törende konuşan Tavas Kaymakamı Ahmet Ümit, Paralı Ailesi’ne hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, gelecek yıl hizmete girecek olan okulda bilgisayar ve dokuma bölümlerine ek olarak elektrik-elektronik, hazır giyim ve mobilya-dekorasyon bölümlerinin de açılacağını söyledi.

Denizli Valisi Gazi Şimşek ise, Denizli merkezde 600 derslik ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Bu ihtiyacımızı karşılayacak hayırseverler hazır; ancak bürokrasiyi aşamıyoruz. En kısa sırada engelleri aşıp dersliklere kavuşmak için çalışıyoruz" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından hayırsever Enver Paralı’nın anne ve babasının adını taşıyacak olan Kızılcabölük Hanife ve Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi’nin temeli dualarla atıldı. 12 bin 559 metrekare arsa üzerine yapılması planlanan 12 derslikli okul 800 metrekare üzerine bodrum, zamin ve 3 kattan oluşacak. 1 trilyon liraya mal olacak olan okulda, çalışacak personelin ihtiyaç duyacağı oda, salon ve diğer bölümler de yapılacak.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar