5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Genel Bilgi

Evrensel ve ulusal düzeyde plastik sanatlardan müziğe, görsel sanatlardan sahne sanatlarına, sanatın her alanında eğitim vermek üzere Ege Üniversitesi’ne bağlı olarak 1975 yılında kurulan ve 1982 yılından itibaren Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde yer alan Güzel Sanatlar Fakültesi, güzel sanatlar alanında lisans eğitimi veren ülkemizdeki ilk fakültedir. Fakülte, Resim, Heykel, Grafik, Seramik, Tekstil ve Moda Tasarımı (Giyim Tasarımı/Baskı - Dokuma Tasarımı/Moda Aksesuar Tasarımı), Geleneksel Türk Sanatları (Eski Çini Onarımları/Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri/Tezhip), Sahne Sanatları (Sahne Tasarımı/Oyunculuk/Dramatik Yazarlık), Fotoğraf, Müzik Bilimleri (Müzik Bilimleri/Müzik Teknolojisi), Film Tasarımı (Canlandırma Filmi Tasarım ve Yönetimi/Film Tasarımı ve Yönetmenliği/Film Tasarım ve Yazarlık/Kurgu Ses ve Görüntü Yönetimi) ve Temel Eğitim olmak üzere 11 bölümden oluşmaktadır. Güzel Sanatlar Fakültesi ÖSS’den geçmiş olmanın yanı sıra özel bir yetenek sınavıyla öğrenci kabul eder.

Mezunlar, resim, baskı resim, enstalasyon, heykel, grafik tasarımı, üç boyutlu tasarım, illüstrasyon, animasyon, basın yayın grafiği, endüstriyel seramik tasarımı, giyim tasarımı, dokuma ve baskı, aksesuar tasarımı, çinicilik ve çini onarımı, tezhip/hat sanatı, restorasyon, basın fotoğrafçılığı, reklam fotoğrafçılığı, oyunculuk, oyun yazarlığı ve dramaturgi, sahne ve sinema-TV set tasarımı, tiyatro eleştirmenliği, tiyatro araştırmacılığı, senaryo yazımı, yönetmenlik, müzik bilimi, müzik teknolojisi vs. alanlarda çalışabilirler.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Güldeste Sokak No: 4
Adres2 :Narlıdere / İzmir
Posta Kodu :35320
Telefon :(232) 412 90 25 - 26
Faks :(232) 239 05 94
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.