22
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi

Tarihçe

1 Mart 1978 tarihinde Ege Üniversitesine bağlı "İzmir Tıp Fakültesi" olarak kurulan fakültemizin ilk hastanesi Alsancak'ta eski adıyla "Fransız Hastahanesi" olan Devlet Hastanesi oldu. Fakültenin kurucu dekanı Prof Dr. Hamit Özgönül ve 12 öğretim üyesinden oluşan kadro aynı yıl Balçova'daki binalara taşınmayı başardı. 16 Kasım 1978'de birinci sınıfa alınan 91 öğrenci yanısıra ara sınıflardaki toplam 195 öğrenci ile 2 derslikte öğretime başlandı. Bir yıl sonra Prof.Dr.Mehmet Tiner dekan olarak atandı. 1978- 1979 yılında ilk mezunlar verildi.20 Temmuz 1982'de Dokuz Eylül Üniversitesi kuruldu. Aynı yılın eylül ayında Prof Dr. Şakir Fadıloğlu dekan oldu. O yıllarda yatak sayısı 60, derslik sayısı 6, laboratuar sayısı 2,amfi sayısı 3, anabilim dalı sayısı 29 oldu. 1985 yılında; yıllar önce aramızdan ayrılan Prof.Dr.Abdullah Kenanoğlu dekan olarak atandı. Bu dönemde 717 öğrenci, 301 yatak sayısına ulaşıldı. Mart 1988 de Fakülte Kurul Kararı ile tıp eğitiminde entegre eğitime geçildi. Eylül 1990 da Prof.Dr.İhsan Erdamar dekan olarak atandı. 80'li yılların sonları ve 90 yılların başlarında fakültemizde yapılanma önemli derecede bir ivme kazandı. Yepyeni derslikler, klinik ve poliklinik binalarına kavuşuldu. 1996 yılında Prof.Dr. Emin Alıcı dekanlığa seçildi. Fakültemiz aralık 1996'da Türkiye'de bir ilke imza atmak üzere Akademik Kurul kararı ile "Aktif Eğitim"e geçti. Bu değişim süreci ile birlikte çalışan, eğitimi birlikte yönlendiren ve üreten bir kurum haline gelen fakültemizde Ekim 1999'da Prof.Dr.İlhami Kovanlıkaya dekanlık görevini devraldı. Eylül 2000 ile Aralık 2006 tarihleri arasında Prof.Dr.Şebnem Özkan tarafından yürütülen dekanlık görevini 01.01.2007 tarihinden itibaren Prof.Dr.Y.Hakan ABACIOĞLU sürdürmektedir. Bugün toplam 1025 öğrencimiz, 35 seminer salonu, 6 amfi, 55 probleme dayalı öğrenim oturumu odası, 18 laboratuvar, 2 konferans salonu, büyük bir kütüphane ve okuma salonları, Öğrenme Kaynakları Merkezi ve 2 açık spor tesisi bulunan fakültemiz yaklaşık 800 yatak kapasiteli hastanesi ile eğitim adına hizmet vermektedir. 41 Anabilim dalında görevli 405 öğretim üyesi ve görevlisi ile ülkenin en önemli tıp fakültelerinden biri olmanın gururunu yaşamakta olan fakültemiz bu nitelikli kadro ile Haziran 2009 tarihi itibarıyla Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı özgür düşünebilen, düşündüğünü etkin biçimde ortaya koyabilen, bilime saygılı 4175 mezun vermiştir ve daha nice mezunlar vermek hedefindedir.

Genel Bilgi

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi; İzmir''in Balçova semti sınırları içindeki İnciraltı bölgesinde yer alan sağlık yerleşkesinde kurulmuştur. Hızla gelişen ve bu gelişimini sürdüren fakültemiz 800'den fazla yatağı bulunan bir uygulama ve araştırma hastanesi ile bölge halkına nitelikli sağlık hizmeti verirken gerek mezuniyet öncesi, gerekse mezuniyet sonrası eğitimde çağdaş eğitim yöntemleri ile öncü bir kurum olmayı başarmıştır. Bilimsel araştırmalarda da dinamik kadrosuyla ülkemizde, uluslararası yayın sayısında ilk sıralarda yerini almış durumdadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Sağlık Yerleşkesi
Adres2 :İnciraltı / İzmir
Posta Kodu :35340
Telefon :0.232.4122201-4122202
Faks :0232.2590541
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.