5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Meslek Yüksekokulu

Tarihçesi

Ülkemizde daha nitelikli din görevlileri istihdam etmek ve halen görev yapmakta olanların bilgi düzeyini yükseltmek amacıyla Yüksekoğretim Yürütme Kurulu’nun 29.12.1988 tarihli kararıyla İlahiyat Fakültelerine bağlı önlisans düzeyinde eğitim-öğretim veren İlahiyat Meslek Yüksekokulları kurulmuş ve 1989-1990 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır.

İlahiyat Meslek Yüksekokuluna, yalnız İmam –Hatip Lisesi çıkışlı öğrenciler merkezi yerleştirme ile ÖSS puanına göre yerleştirilmekte idi. Ancak 1999-2000 öğretim yılından itibaren bu okula yeni öğrenci kaydı yapılmamıştır.

Halen öğrenci alınmamakla beraber akademik ve idarî teşkilât yapısı devam etmektedir. Son dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı, din hizmeti veren mensuplarının günümüz şartlarında daha kaliteli görev yapmalarını sağlamak üzere çok yönlü çalışmalar sürdürmektedir. Açık olduğu dönemde din görevliliği kalitesinin yükseltilmesinde büyük yararı görülen bu kurumların tekrar devreye sokulması planlanmaktadır ve bu yönlü çalışmalar hızla sürdürülmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :İnönü Caddesi 108/2 Sokak No: 26 Hatay
Adres2 :Karabağlar / İzmir
Posta Kodu :
Telefon :(0232) 224 19 85 / 285 33 82
Faks :(0232) 224 18 90
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.