4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

3 yıl pedal çevirip İzmir'e geldiler

3 yıl boyunca bisikletle 17 bin kilometre yol kat ederek petrol kullanmadan da seyahat edilebileceğini kanıtlamayı amaçlayan Cyclown Cirkus grubu, Ege Üniversitesi kampüsünde ve belediye otobüsünde hem konser verdi hem de sirk gösterisi gerçekleştirdi.

John Joyce, Shanty Town, Jimmy Vegan ve Chang Eng’den oluşan savaş karşıtı Cyclown Cirkus grubu, üç Amerikalı ve bir İngiliz’den oluşuyor. Bir hafta önce Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen grup üyelerinden Jimmy Vegan, Türkiye’yi çok beğendiklerini belirterek, "İnsanlar çok misafirperver ve nazik. Türkiye’yi çok heyecan verici bulduk. Batıdan çok farklı bir atmosfere sahip" dedi.

Bisikletle seyahat ederek arabaların yarattığı çevre kirliliğine ve insanların doğadan uzaklaştığına dikkat çekmek istediklerini ifade eden Vegan, "Biz insanları bisiklet kullanmaya teşvik etmek istiyoruz. Gittiğimiz yerlerde hem konser veriyoruz hem de yaptığımız temsillerde bu konuyu işliyoruz" diye konuştu.

Cyclown Cirkus grubu ile birlikte konser verecek olan Karagüneş grubundan Özgür Yalçın, "Sokakta müzik yapmanın güzel tarafı insanlara sıkıntının dışında bir gülücük vermek. Yaşadığımız hayat bizi makineleştiriyor. İnsanlar birbiriyle iletişimsiz. Biz anın zincirlerini kırıyoruz ve o ana özgürlük veriyoruz. Savaşa, açlığa karşı olan düşüncelerimizi yaptığımız müzik aracılığıyla insanlarla paylaşıyoruz" dedi.

Cyclown Cirkus grubuna hicaz ve doğu müziğindeki aksak ritmleri öğretirken, onlardan da bazı jazz parçalarını öğrendiklerini söyleyen Yalçın, "Cyclown Cirkus grubu biz sokakta müzik yaparken gelip tanıştılar ve bizimle doğaçlama müzik yaptılar. Biz onları çok sevdik. Gerçekten hayat dolu insanlar ve yaşam enerjileriyle etraflarına mutluluk saçıyorlar. Biz de bu mutluluğu paylaşmak istedik" şeklinde konuştu.

Cyclown Cirkus’un Karagüneş ve Yunanistan’dan gelen Manga Force Rebettica Xania Massive grubu ile birlikte Cuma günü Mejazz Kafe’de konser vereceği belirtildi. Grubun bir sonraki durağı ise Antalya olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2005 Perşembe 16:04:44
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 20:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilara IP: 81.215.117.xxx Tarih : 2.10.2006 21:31:16
tebrik ediyorum sizi izmir mejazz cafedeki konserinize geldim harikaydı tam bi görsel şölendi.sistemin kokuşmuşluğuna, yaşam tarzınızla cevap vermenizi kutluyorum! sizi seviyorum NO WAR! ! !