4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

İzmir'de 10 bin çocuğa ücretsiz trafik kursu

Trafik sorununa kalıcı çözümler sağlamak amacıyla bir sürücü kursu, 2004 yılı içerisinde 10 bin çocuğa ücretsiz trafik kursu verecek.
Trafik eğitiminin alt yapısını oluşturmak için trafik eğitimine erken yaşlarda başlanması gerektiğini belirten Emin Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimcisi Emin Sular, "Türkiye'deki sürücülerin yüzde 70'inin bilgi ve becerisi yeterli değil. Sürücü otomobil kullanırken otomobilin ve yolun limitlerini aştığında ne yapacağını bilemiyor. Kursumuz bu konuda eğitim vermeyi amaçlamıştır. Ehliyet kurslarında ezbere dayalı eğitim yapılmaktadır. Ehliyet sınavlarında sürücü adayı A noktasından B noktasına arabayı az hatalı götürdüğü zaman ehliyeti almaktadır. Trafiğe çıkan sürücü trafikte yol ve araba limitlerini zorladığı zaman başına neler gelebileceğini bilmemektedir" dedi.
Eğitimin şart olduğunu söyleyen Sular, "Hedefimiz çocuklar ve ehliyetli kişileri eğitmektir. Çocuklar trafik eğitimine küçük yaşlarda başlamalıdır. Biz 10 bin çocuğa ücretsiz sürüş teknikleri eğitimi vermeyi hedefliyoruz. Türkiye genelinde 2000 ehliyet kursu bulunmaktadır. Bütün ehliyet kursları aynı duyarlılığı gösterirse eğitimli sürücü sayısı artacaktır" şeklinde konuştu.
izmir - iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2004 Cuma 01:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?